Af Ritzau - 12/09-16 05:57; Opdateret: 12/09-16 07:51

Ukendte gerningsmænd sætter ild til biler på bilsynscenterUkendte gerningsmænd sætter ild til biler på bilsynscenter

Otte biler i Brøndby er brændt ud. En forbindelse til andre bilbrande er for tidligt at spå om, siger politi.

storybild

Ukendte gerningsmænd satte ild til biler på bilsynscenter i Brøndby natten til mandag. Om der er forbindelse til de andre bilbrande, der har ramt Københavnsområdet den seneste tid, er for tidligt at spå om, siger politiet. (Billede: Scanpix)

Natten til mandag er otte biler på en parkeringsplads ved et bilsynscenter i Brøndby brændt ud. Det oplyser vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Brian Munck.

- Man har sat ild til flere biler, og i alt er otte biler brændt ud, siger han og tilføjer, at gerningsmændene er trængt ind på grunden ved at klippe hul i hegnet.

Bilbrande fortsætter: Ni biler gik op i røg i nat
Bilbrande fortsætter: Ni biler gik op i røg i nat

Vagtchefen understreger, at nattens brand på bilsyncentret på Tjørnevangen ikke nødvendigvis har noget at gøre med den bølge af bilbrande, som har ramt især Storkøbenhavn i sensommeren.

- Det kan være mange ting, så det ved vi ikke. Det er svært at sige. Vi er i gang med efterforskningen, og der er noget at arbejde videre med, siger han.

Endnu en bil er sat i brand i København
Endnu en bil er sat i brand i København

Også natten til søndag var der en bilbrand. Her gik det ud over otte biler i en carport i Nøglens Kvarter i Albertslund.

- Branden er opstået i en Toyota Yaris og har derefter spredt sig til de andre biler, fortalte vagtchef Jeff Nielsen fra Københavns Vestegns Politi.

- Om det er en teknisk fejl i Toyota'en, som får branden til at opstå, eller om der er en anden forklaring, ved vi ikke.

Nu igen: Påsatte brande går ud over otte biler
Nu igen: Påsatte brande går ud over otte biler

Rækken af påsatte brande i biler i København og omegn har stået på i flere uger.

En mand mistænkes af politiet for at have en stribe brande på samvittigheden. Siden varetægtsfængslingen af ham har der været enkelte tilfælde af bilbrande.

Tilsyneladende er nogle personer i Danmark blevet inspireret af fænomenet med et stort antal brændende køretøjer i flere svenske byer i sommer, lyder det fra politiet.

LÆS OGSÅ: Bilpyroman slår til mod seks biler i København

LÆS OGSÅ: Politi om bilbrande: Ring for guds skyld, hvis du ser noget mistænkeligt

LÆS OGSÅ: To biler er sat i brand i København natten til søndag

LÆS OGSÅ: Natlige bilbrande rammer på ny København

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx