Af Ritzau - 10/11-16 10:17; Opdateret: 10/11-16 10:31

DF: Regeringen spilder penge på politiskolens placeringDF: Regeringen spilder penge på politiskolens placering

Det har været spild af tid, at regeringen har bedt kommuner byde ind på placering af politiskolen, mener DF.

storybild

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er ikke begejstret for regeringens handlinger i forbindelse med placeringen af den nye politiskole. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Spild af skattekroner og spild af kommunernes tid.

Så kontant betegner Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, regeringens arbejde med at finde frem til placeringen af den nye politiskole vest for Storebælt.

- Man har spildt et år ved at sætte en masse kommuner i gang med et arbejde, der tilsyneladende har været nytteløst.

- Kommunerne har brugt skattekroner og tid på at finde egnede bygninger og sende deputationer til Retsudvalget på Christiansborg, siger han.

Udmeldingen kommer, efter justitsminister Søren Pind (V) onsdag bekræftede, at regeringen ønsker at placere den nye politiskole i Herning.

Op til udmeldingen har Rigspolitiet udarbejdet en rapport om politiets ønsker til skolen, og her var konklusionen, at man ønskede en nybygget skole.

Det på trods af, at man havde bedt en lang række kommuner byde ind med forslag til eksisterende bygninger, der ville være velegnede til skolen.

- Det har været grebet fuldstændig galt an. Hvis det har været Venstres plan fra starten, at den skulle ligge i Herning, hvorfor har man så sat en hel masse kommuner i gang med at finde bygninger?

- Det er dårligt håndværk, siger Kristian Thulesen Dahl.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er heller ikke synderligt begejstret.

- Processen har været alt for lang. Vi skulle have truffet beslutningen om, hvor den skulle ligge, da vi forhandlede.

- Men når vi beder Rigspolitiet om en indstilling til placering, så har jeg det sådan, at jeg ikke skal gøre mig klogere end dem, siger han.

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, ønsker endnu ikke at forholde sig til, om Herning er det rigtige sted at placere skolen.

- Det kan godt være, Herning er det rigtige sted. Det kan også være, det ikke er. Når vi har hørt alle argumenterne, så tager vi stilling ud fra helt saglige kriterier, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Uhyggelige nye oplysninger:...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx