Af Marc Nicholas Thygesen - 18/09-15 11:00; Opdateret: 18/09-15 11:29

13-årig anmeldte voldtægt - politiet afviser forbrydelse13-årig anmeldte voldtægt - politiet afviser forbrydelse

En 13-årig påstod, at hun havde været udsat for en voldtægt. Nu fastslår politiet, at det var løgn.

storybild

(Billede: Polfoto/BORBERG THOMAS)

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har siden 30. august efterforsket en anmeldelse om voldtægt af en 13-årig pige på en natursti ved Skælskør, men nu viser det sig, at forbrydelsen ikke har fundet sted.

- Efterforskningen er nu afsluttet og har vist, at der ikke har fundet en voldtægt sted, oplyser politiet fredag formiddag.

Samtidig fortæller vicepolitiinspektør Allan Holm fra lokalpolitiet i Slagelse til Ritzau, at man i forbindelse med efterforskningen har besluttet at sigte en 17-årig dreng for samleje med en mindreårig pige i en lejlighed i Skælskør.

Endnu en voldtægt anmeldt i Nordjylland: Voldtaget i kælderskakt
Endnu en voldtægt anmeldt i Nordjylland: Voldtaget i kælderskakt

Det viser sig nemlig, at den 13-årige pige rigtignok har haft sex med en mand. Der er bare ikke tale om en voldtægt, og det er ikke foregået på en sti, men i en lejlighed.

- Vi har fundet ud af, at der har været en relation mellem de to i en lejlighed. De har et perifert forhold, og der har tilsyneladende ikke været tvang involveret. Den 17-årige erkender sig skyldig, siger Allan Holm.

25-årig mand fængslet for voldtægt i Nordjylland
25-årig mand fængslet for voldtægt i Nordjylland

Vicepolitiinspektøren fortæller, at den falske anmeldelse ikke får nogen strafferetslige konsekvenser for pigen.

- Hun er under den kriminelle lavalder, så strafferetsligt kommer der ikke noget efterspil. Men de sociale myndigheder har været inde over sagen fra starten, og det er de stadig, siger han.

Tidligere på måneden rykkede politiet ud med en ganske detaljeret beskrivelse af den formodede gerningsmand til den påståede voldtægt på naturstien Fodsporet ved Skælskør.

Kun en af 60 voldtægter fører til dom: Metroxpress spørger hvorfor?
Kun en af 60 voldtægter fører til dom: Metroxpress spørger hvorfor?

Det var en cirka 20-årig mand med rødt hår og fuldskæg, som voldtog den blot 13-årige pige, lød det 3. september fra politiet, men det har altså vist sig at være løgn.

Allan Holm understreger desuden, at signalementet ikke passer på den 17-årige, der nu er sigtet for at have haft sex med pigen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx