09/08-17 09:23; Opdateret: 09/08-17 12:43

DF vil flytte Sundhedsstyrelsen og Energitilsynet til provinsenDF vil flytte Sundhedsstyrelsen og Energitilsynet til provinsen

Der skal turbo under udflytningen, mener DF. Det vil ifølge partiet binde Danmark bedre sammen.

storybild

København. De ansatte i Sundhedsstyrelsen og i Energitilsynet kan godt allerede nu forberede sig på at skulle skifte arbejdslivet i hovedstaden ud med et skrivebord i provinsen.

I hvert fald hvis det står til Dansk Folkeparti, skriver avisen Danmark og Fyens Stiftstidende.

DF's folketingsmedlemmer mødes til sommergruppemøde i Sorø i disse dage.

Og det er i den forbindelse, at partiet kommer med et udspil, der sætter turbo på planerne om at flytte flere statslige arbejdspladser væk fra København.

- Vi skal have Danmark bedre bundet sammen og spredt noget af den vækst, vi ser i København, ud til andre steder i landet, siger DF's gruppeformand Peter Skaarup til avisen.

- Derfor foreslår vi helt konkret, at Sundhedsstyrelsen og Energitilsynet flytter fra København til provinsen allerede i år.

I oktober 2015 præsenterede Lars Løkke Rasmussens Venstre-regering en plan for udflytning af i alt 3900 statslige arbejdspladser.

Den plan er stort set eksekveret, og VLAK-regeringen har ambition om at tage endnu et udflytningsskridt i 2018. Men ifølge Skaarup og Dansk Folkeparti er der slet ingen grund til at vente til næste år.

- Det tager tid at få rullet en sådan noget ud. Der er mange mennesker, som er involveret. Der skal søges nye ansatte til ledige stillinger, der skal findes egnede lokationer.

- Det handler om at udvise rettidig omhu, så lad os komme i gang nu, siger Peter Skaarup.

DF-gruppeformanden vil ikke komme med bud på, hvor i provinsen Sundhedsstyrelsen og Energitilsynet bør placeres.

- Vi sætter ikke adresse på. Vi er ikke de rigtige til at vurdere, hvor det fagligt og logistisk er bedst at placere arbejdspladserne, siger Peter Skaarup.

Landdistrikternes Fællesråd hilser DF's udmelding velkommen.

- Det er rigtig stærkt, at partierne begynder at melde ud på området. Jeg håber ikke, at det er DF's eneste forslag. Men det giver i mine øjne god mening at flytte de to institutioner ud, siger formand Steffen Damsgaard.

Landdistrikternes Fællesråd har ikke lagt sig fast på nogen bestemte institutioner, organisationen mener bør flyttes ud.

Men organisationen mener, at tiden er kommet til at tilgodese de mindre "kommunehovedstæder".

Og så bør politikerne holde sig for øje, at nogle områder, for eksempel Lolland, Vesthimmerland og Sydfyn, blev forbigået sidst, lyder opfordringen fra Steffen Damsgaard.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Bokselegendens rørende bisættelse:...
bt.dk
Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx