Af Lasse Cato - 17/05-17 22:36

Danske studerende inspirerer udlandetDanske studerende inspirerer udlandet

I 2011 begyndte fysioterapeutstuderende fra København at hjælpe hjemløse fodboldspillere. I dag har udlandet taget projektet til sig.

storybild

Når der i dag er københavnsmesterskab i fodbold for hjemløse på Rådhuspladsen i Kø- benhavn, er der flere fysioterapeutstuderende fra Professionshøjskolen Metropol til stede for at tilse spillerne.

Og deres tilstedeværelse er ikke usædvanlig. Der er flere fysioterapeutstuderende med ved de fleste danske turneringer i fodbold for hjemløse og udvalgte fodboldtræninger for hjemløse, og der er endda studerende, der tager med til det årlige VM i hjemløsefodbold.

Gavmild superstjerne betalte fansnes studier: Nu går hun skridtet videre
Gavmild superstjerne betalte fansnes studier: Nu går hun skridtet videre

Samarbejdet med den danske organisation for hjemløsefodbold, Ombold, startede for seks år siden med tanken om, at de socialt udsatte har brug for sundhedsfaglig hjælp, når de spiller fodbold, samtidig med at de studerende får muligheden for at arbejde med en befolkningsgruppe, som det er godt at have erfaring med, men ellers er svære at komme i kontakt med som fysioterapeut.

»Der er et behov for folk, der kan komme og give fysioterapi. Til gengæld får de studerende et fantastisk læringsrum, hvor de kommer til at se patienter i en gruppe, der ellers sjældent kommer til fysioterapi,«

Lange uddannelser er stadig for de riges børn
Lange uddannelser er stadig for de riges børn

fortæller Nicolas Kjerulf, lektor i fysioterapi på Professionshøjskolen Metropol. Første gang, der var fysioterapeutstuderende med ved et VM, var i 2012. Siden da har der været studerende med hvert år, og de danske studerende har faktisk vakt opsigt på internationalt plan.

Kommuner: Uddannelsestilbud til unge er uoverskuelige
Kommuner: Uddannelsestilbud til unge er uoverskuelige

I hvert fald har fysioterapeutuddannelsen i Oslo startet et lignende projekt, og nu er der startet et skandinavisk samarbejde mellem Oslo, Metropol og Falun Idrætshøjskole i Sverige.

»I det nordiske projekt vil vi gerne kunne tilbyde praktik for studerende hos alternative steder. I stedet for kun at have praktikpladser i det etablerede sundhedsvæsen kunne man forestille sig praktikpladser i organisationer som Ombold, hvor de studerende møder mennesker, der ellers ikke kommer ofte i det offentlige sundhedsvæsen, selv om de kunne have et behov for det,« fortæller Nicolas Kjerulf og tilføjer: »Målet er at udvikle en ny form for praktik, der gør faget bredere og giver studerende mulighed for at træne praktisk fysioterapi på en anden måde, end de ellers får lov til.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret Superliga-profil til...
bt.dk
FCM kvajer sig mod AaB: Her er BTs...
bt.dk
Fagforeningsboss direkte inde fra...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx