Af - 26/01-16 11:53

Bosted har haft 126 blinde alarmerBosted har haft 126 blinde alarmer

Rygning og mados fra beboerne på bostedet Sundbygård er ofte årsag til, at brandvæsnet kører forgæves.

storybild

Sundbygård på Amager. (Billede: Polfoto)

Et af de steder i København, som brandvæsnet jævnligt rykker ud til, uden at der viser sig at være en brand, er det socialpsykiatriske bosted Sundbygård på Amager.

Pressede herberger sender hjemløse ud i kulden
Pressede herberger sender hjemløse ud i kulden

Her havde man i perioden 2012-2014 intet mindre end 126 blinde alarmer, viser et notat fra Hovedstadens Beredskab. Her fremgår det samtidig, at det primært er rygning og mados, der starter alarmerne.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Man skal huske på, at der bor 100 mennesker i egen lejlighed på Sundbygård. Men derfor er det jo stadig mange penge, som vi gerne ville have brugt på noget andet, siger centerchef på Sundbygård Jesper Holbæk med henvisning til, at en blind alarm bliver faktureret med 5.125 kroner.

Ifølge Hovedstadens Beredskab vil en investering i nye brandalarmanlæg til Sundbygård og nabo-bostederne Sundbyhus og Sundholm kunne give institutionerne en 300.000 kroners besparelse årligt.

- Det er en gruppe borgere, som på forskellig vis kan have vanskeligheder ved at huske eller lære sig nye vaner. Så indtil alarmsystemet er tunet, så får vi en masse blinde alarmer, siger Jesper Holbæk.

LÆS OGSÅ: Fanget i gældskaos: Forældre skylder millioner for pasning af børnene

LÆS OGSÅ: Kåring: Derfor er København verdens bedste by

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx