Af Ritzau - 10/08-16 16:23

De Radikale kalder DF's stramninger for \De Radikale kalder DF's stramninger for "Trump light"

Dansk Folkepartis fem bud på udlændingestramninger har næppe nogen gang på jord, lyder det fra De Radikale.

storybild

De Radikales rets- og udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen, regner ikke med, at Dansk Folkeparti vil få sine fem forslag til udlændingestramninger igennem i Folketinget. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Det er ekstreme ønsker, som Dansk Folkeparti onsdag har fremlagt på sit sommergruppemøde. Og et punkt, der er særligt bekymrende, er partiets ønske om at træde ud af internationale konventioner.

Sådan lyder reaktionen fra De Radikale, efter at Dansk Folkeparti har præsenteret fem bud på stramninger på asyl- og udlændingeområdet på sit sommergruppemøde.

- Dengang vi ikke havde internationale konventioner og ikke havde tæt samarbejde med vores naboer, var verden ikke et fredeligere sted at være.

- Det er en Trump-light-udgave, som Dansk Folkeparti fremlægger, siger De Radikales rets- og udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen.

Hun drager en parallel til republikanernes præsidentkandidat i USA, Donald Trump, og hans bemærkelsesværdige udmelding om, at der bør bygges en mur mellem USA og Mexico for at komme illegal indvandring fra nabolandet til livs.

- Han vil bygge en mur til Mexico og holde op med at samarbejde. Dansk Folkeparti vil ud af internationale konventioner, siger Sofie Carsten Nielsen.

Dansk Folkeparti fremfører, at de internationale konventioner ikke skal forhindre Danmark i at føre den politik, som danske politikere ønsker. Desuden skal grænsekontrollen gøres permanent, og asylansøgninger skal straksbehandles ved grænsen.

Integrationsplaner skal erstattes af repatrieringsplaner, så personer, der får ophold i Danmark, klædes på til at rejse tilbage til deres hjemlande i stedet for at blive integreret. Og retten til at optjene dagpenge skal fjernes for personer, der har midlertidigt ophold.

- Dansk Folkeparti fremlægger politik, der går langt ud over grænserne for, hvordan vi plejer at behandle mennesker i Danmark, siger Sofie Carsten Nielsen.

- Jeg og Radikale Venstre må forvente, at regeringen kun kan sige nej til det.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx