Af - 27/03-14 20:11

Har du tænkt over det? Så mange af os kan miste familiebillederneHar du tænkt over det? Så mange af os kan miste familiebillederne

Over halvdelen af danskerne sikkerhedskopierer ikke personligt indhold som familiebilleder

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

En stjålet telefon eller en ødelagt computer.

Mere skal der ofte ikke til, før danskere har tabt personlige billeder for tid og evighed.

Clintons gamle bærbare på auktion
Clintons gamle bærbare på auktion

Det skyldes ganske simpelt, at det kun er under halvdelen af os, der husker at lave en sikkerhedskopi af vores personlige elektroniske filer.

En ny trendrapport fra Den offentlige netsikkerhedstjeneste DKCERT viser, at over halvdelen af danskerne ikke tager en sikkerhedskopi af data på deres pc'er og smartphones. Og
dermed risikerer de at miste deres familiebilleder, e-mails og adressebøger, hvis udstyret bliver stjålet eller går i stykker.

Medie: Kurs blev ændret fra computer INDE i cockpittet
Medie: Kurs blev ændret fra computer INDE i cockpittet

Kun 38 procent af danskerne tager sikkerhedskopi af pc'ens data. Endnu værre står det til med de data, der ligger på smartphones og tablet-computere. Her er det kun 29 procent, der sikrer deres data med en kopi.

- Undersøgelsen dokumenterer, at danskerne skal blive bedre til at sikre deres data. Efterhånden som en stadig større del af vores liv er digital, er det afgørende at beskytte data, siger Shehzad Ahmad, chef for DKCERT i en pressemeddelelse.

Adskillige danskere downloader falsk antivirusprogram
Adskillige danskere downloader falsk antivirusprogram

Generelt er de yngre brugere bedst til at tage sikkerhedskopi. Især ved smartphones og tablets er der en slående forskel på yngre og ældre borgere: 35 procent af danskerne under 30 år sørger for en sikkerhedskopi, mens andelen er under 15 procent for dem over 65.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx