Af - 15/07-14 14:44

Hår på benene eller ej? Så ofte bruger vi skraberenHår på benene eller ej? Så ofte bruger vi skraberen

En bevægelse på sociale medier har sat gang i debatten om hårfjerning på benene

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Det er i høj grad bikinisæson, og det betyder naturligvis bare ben for mange kvinder. Men hvor mange af de ben har naturlig hårvækst?

Det spørgsmål er blevet aktuelt efter at unge kvinder er begyndt at lægge billeder op på det sociale medie Tumblr, hvor de stolt fremviser deres ubarberede ben, og det har affødt en diskussion om, hvad der er feminint og pænt.

Lisa Lents leder efter verdens smukkeste kvinde: Er det dig?
Lisa Lents leder efter verdens smukkeste kvinde: Er det dig?

Sexolog Joan Ørting kalder bevægelsen for et lille oprør.

- Mange er trætte af, at de skal være perfekte. De vil ikke høre 'jeg elsker dig hvis.' De vil hellere høre, at de er elsket som de er, siger hun og afslører, hvor ofte hun selv tager fat i skraberen.

Kvinder deler billeder af deres behårede ben
Kvinder deler billeder af deres behårede ben

- Jeg barberer ben hist og pist - bare en gang i mellem, når det er nødvendigt - en gang hver tredje uge. De vokser ikke så hurtigt længere, siger den 54-årige foredragsholder.

'De skal bare væk'
Skønhedsdronningen Lisa Lents, der var dansk Miss World-deltager i 2008, har altid glatte ben, fortæller hun.

- Der skal ikke gå så lang tid. Jeg barberer ben hver anden dag - jeg er ikke så god til hår. De skal bare væk. Jeg gør det først og fremmest for mig selv, men også for andres skyld. Jeg synes ikke, det ser pænt ud med lange hår på benene, siger 27-årig Lisa Lents.

Gravid ramt af lyn: Datter født med 'strithår'
Gravid ramt af lyn: Datter født med 'strithår'

Lisa Lents, der er dansk direktør for Miss World, leder i øjeblikket efter den smukkeste danske kvinde, som skal dyste med øvrige skønheder i verden om dette års titel.

Skønhedsdronningen, der også er taekwondo-kæmper, fortæller, at det ikke er en fordel at have hår på benene, hvis man vil være aspirant.

Selv har hun altid barbergrejet med, når hun er væk hjemmefra.

- Selv når jeg har været på taekwondo-sommerlejr, har jeg min skraber med. Og når jeg er på Roskilde Festival, er jeg kun af sted i et par dage, så jeg når hjem, før de er vokset ud, siger hun.

'Jeg har ikke barberet ben i et år'
Mange har deltaget i debatten omkring hårvækst på benene her på mx.dk.

Nogle fortæller åbent, hvor ofte eller hvor sjældent de fjerner hårene på benene.

Se de vilde billeder: Utrolig frisør får frisuren til at ligne Neymar
Se de vilde billeder: Utrolig frisør får frisuren til at ligne Neymar

- Jeg barberer mine ben, når jeg føler for det. Det er ikke særlig tit. De fyre, jeg er sammen med, har åbenbart ikke noget problem med det, skriver Maria Pedersen.

- Min kæreste ville ikke ænse hvis jeg missede barberingen en dag eller to, men jeg kan personligt ikke klare ikke at barbere mig en enkelt dag. Desuden er det sommer og de bare ben er fremme, personligt synes jeg hår på benene er er virkelig usexet og på ingen måde feminint, skriver Agnes Poulsen.

- Jeg har ikke barberet ben i 1 år. Er så heldig at jeg er blondine, og mine hår er sååå små og bløde og helt lyse at man ikke engang kan se dem, skriver Bine Skovmose.

- Hold da op hvor er jeg glad for mine meget lyse hår. Jeg kan sagtens finde på at gå en måned eller 2 uden at barbere ben. Man kan alligevel ikke se at jeg har hår på benene, hvis ikke man nærstuderer dem.. Foretrækker dog nybarberede ben når jeg skal på stranden, skriver Nadia Stærk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx