Så mange mænd vil have dig KUN for dit udseendeSå mange mænd vil have dig KUN for dit udseende

Hver anden mand kunne finde på at gå på date med en kvinde, alene fordi hun ser godt ud.

storybild

(Billede: Polfoto/FRANK P. WARTENBERG)

Udseende er langt vigtigere for mænd end for kvinder. Både når det kommer til, hvem man vil på date med, og hvem man vælger som partner, er der helt klare kønsforskelle, viser en undersøgelse, YouGov har foretaget for metroxpress. Hele 52 procent af mændene ville date en kvinde alene på grund af hendes udseende – blot 21 procent af kvinderne ville gøre det samme.

Unge dater løs på smartphonen
Unge dater løs på smartphonen

- Det er min erfaring, at mænd går meget op i kvinders udseende. Hvis en kvinde er en smuk og præsentabel prinsesse, kan de sagtens holde ud, at hun ikke er særligt begavet at høre på, lyder forklaringen fra singlecoach Louise Gravesen.

- For kvinder betyder det mere, at mænd har omløb i hovedet. Vi kan godt lide en flot mand, men det går ikke, hvis han er ulidelig at være sammen med, siger Louise Gravesen.

Rørende gestus: Beskeden på denne serviet giver dig tårer i øjnene
Rørende gestus: Beskeden på denne serviet giver dig tårer i øjnene

Kønsforsker Karen Sjørup fra Roskilde Universitet er enig i, at mænd går mest op i udseende.

- Slanke og sporty piger skåret efter en bestemt skabelon er i høj kurs. Der er ikke de samme stereotype forventninger til mænds udseende. Nogen kvinder synes, det er lækkert med en fyr, der er lidt bamset – andre vil hellere have en tynd, mener Sjørup.

Markant flere helt unge tyr til datingsites
Markant flere helt unge tyr til datingsites

Den stereotype forventning skyldes ifølge kønsforskeren blandt andet, at kvinder fremstilles som sexobjekter i medierne, hvilket er med til at gøre et bestemt kvindeideal til det mest attraktive, siger hun.

Når alt kommer til alt, er det dog ikke udseendet, der er det vigtigste for hverken mænd eller kvinder. Fire ud af fem placerer personlighed som første prioritet, når de skal vælge partner. 54 procent placerer udseende i top-3 ud af de seks områder, der kunne prioriteres.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx