08/07-17 19:58; Opdateret: 09/07-17 05:03

Politisk flertal vil regulere ulve i DanmarkPolitisk flertal vil regulere ulve i Danmark

København. Selv om ulven er fredet, vil et politisk flertal i Danmark tillade regulering af farlige ulve.

storybild

Det er regeringspartierne - Venstre, De Konservative og Liberal Alliance - Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som tegner flertallet.

Det viser TV Midtvests rundspørge, der er lavet, efter at et ulvepar nær Holstebro har fået otte unger.

De mange unger har fået debatten til at rulle. En fåreavler vil skyde ulven, hvis den kommer for tæt på hans får. En jæger frygter for sine børns sikkerhed, mens andre kalder det en storm i et glas vand.

Dansk Folkepartis miljøordfører, Pia Adelsten, kræver ulvene reguleret.

- Jeg mener ikke, vi har plads til ulvene. Vi kan ikke have ulve, uden at de på et eller andet tidspunkt kommer i kontakt med mennesker. Vi bliver nødt til at se på den handlingsplan.

- Et ulvepar med otte hvalpe vidner om, at vi på et eller andet tidspunkt får et problem. Det handler om rettidig omhu, siger hun til TV MidtVest.

Derimod vil Enhedslisten og Alternativet ikke skyde ulve.

- Vi er meget glade for, at der er kommet ulve til Danmark, og at de har fået unger. Det er en ærgerlig skræmmekampagne, og den er stupid og trættende, siger miljøordfører, Maria Reumert Gjerding (EL) til mediet.

Alternativet mener, at der er brug for "en vildere natur i Danmark".

- Den danske natur er lidt kedelig, kan man sige. Den vil blive meget mere dynamisk og spændende, hvis vi får flere vilde dyr, siger miljøordfører Christian Poll til TV Midvest.

Socialdemokraternes landbrugsordfører Simon Kollerup vil finde en løsning, så dyr og mennesker kan være her.

Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen kalder det over for TV Midtvest "stærkt bekymrende". Han er "klar til foretage de nødvendige reguleringer af ulve i Danmark".

Der er dog ikke grund til bekymring over ulvene i øjeblikket ifølge ulveekspert og seniorforsker på Institut for Bioscience på Aarhus Universitet Peter Sunde.

- Med den information jeg har, er der ikke noget, der tyder på, at de her ulve er mere farlige for danskerne, end de tyske ulve er for tyskerne.

- Der er ikke noget i deres adfærd, der har indikeret, at det her par skulle være specielt farlige for de mennesker, der bor omkring dem, siger han og påpeger samtidig, at regulering af ulvene er en politisk og juridisk vurdering.

Han fortæller, at ulven i sin tid forsvandt fra Danmark og resten af Europa for omkring 200 år siden.

- Da man fredede ulven, så er ulven kommet tilbage. Ulven har det fint med moderne landskaber, så længe vi ikke slår dem ihjel.

- Det er sådan set det, vi ser konsekvensen af nu – at vi er holdt op med at slå dem ihjel, og derfor kommer de tilbage, fortæller han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
LIGE NU: Kronprinsen til Royal Run...
bt.dk
Kan du hjælpe? Politiet leder efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx