Af - 14/02-14 20:20

Pas på: Hundesygdom kan være 'dødsensfarlig' for menneskerPas på: Hundesygdom kan være 'dødsensfarlig' for mennesker

Myndighederne advarer imod en bændelorm, hunde kan få uden symptomer – men som kan være et særdeles ubehageligt bekendtskab for mennesker, der bliver smittet.

storybild

Især jagthunde er i risikozonen for at blive ramt af en frygtet husdyrsygdom, der kan være særdeles farlig, hvis den smitter mennesker. (Billede: Polfoto/PhotoAlto/E.PLANCHARD/PRISMAPIX)

Hvis du har en hund, der færdes frit i naturen, skal den straks behandles for orme.

Sådan lød det klokkeklare råd fra myndighederne forleden, da de advarede om, at husdyrsygdommen 'rævens dværgbændelorm' muligvis er begyndt at sprede sig blandt danske hunde.

Myndighed slår alarm: Alle hunde skal i orme-behandling
Myndighed slår alarm: Alle hunde skal i orme-behandling

Og der er god grund til at tage myndighedernes alarm alvorligt – sygdommen er nemlig ikke noget at spøge med, hvis den smitter mennesker.

- Det er meget alvorligt. Der er nye fund af en smitsom bændelorm, og hvis mennesker bliver smittet giver den symptomer, der svarer til en levercancer, fortæller dyrlæge Thomas Larsen fra Dyrehospitalet City Syd i Aalborg til nordjyske.dk.

- Det store problem er, at der ikke er symptomer, når hunden får bændelormen. Der er den ganske harmløst i hundens tarme. Men når den smitter et menneske, er den dødsensfarlig, tilføjer han.

Ræv i Sønderjylland havde 1527 bændelorm
Ræv i Sønderjylland havde 1527 bændelorm

Som navnet antyder smittes hundene typisk af ræve, og derfor er det især jagthunde, der er udsat. Men alle hunde, der færdes i naturen, kan i princippet blive ramt, fordi ormen smitter via rævens afføring.

Hvis mennesker smittes af hunden sker det ligeledes igennem afføringen, og derfor er et godt råd – udover at få sin hund behandlet for orme hver fjerde uge – at undgå kontakt med hundens afføring.

LÆS OGSÅ: Spiste en pose valnødder – fulde af maddiker

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Atlético var én mand nede: Så dukkede...
bt.dk
FCM-træner med hård kritik: 'Det...
bt.dk
23-årige Maria er kristen og går med...
bt.dk
Boligsælgere kræver mere: De...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx