Af - 04/09-16 13:10; Opdateret: 04/09-16 16:16

Gyldendal kræver redegørelse for omstridt bogGyldendal kræver redegørelse for omstridt bog

Danmarks største forlag Gyldendal beder forfatter dokumentere sine anklager mod familie, venner i bog om Korskærparken efter artikel i metroxpress

storybild

Karina Pedersen er kommet i vælten, efter at der er skabt tvivl om, hvad der er sandt og usandt i hendes bog "Helt ude i Hampen", der udkom i i slutningen af august.

Her kommer hun med beskyldninger mod sin mor for alkoholmisbrug og omsorgssvigt. Moderen skulle under opvæksten i Korskærparken i Fredericia ifølge Karina Pedersen have tæsket hende med grydeskeer og bøjler. Brødrene beskriver hun som kriminelle småsvindlere, der vælter ind og ud af henholdsvis retssale og socialkontorer.

Karina fra underklassen revser sin barndom: Nu står moren frem
Karina fra underklassen revser sin barndom: Nu står moren frem

I en lang feature i metroxpress fortalte en lang række personer fra Karina Pedersens tidligere folkeskoleklasse, omgangskreds og familie, at de mildt sagt ikke kunne genkende det billede hun tegner.

Den tidligere chefredaktør for branchebladet Bogmarkedet, Bjarke Larsen, kaldte i POV International i gå sagen for "noget der er ved at udvikle sig til en større journalistisk og forlagsmæssig skandale."

Ghettoen svarer igen på forfatters kritik: - Vi havde fest for klassen uden Karina sidste år. Alle havde arbejde og uddannelse
Ghettoen svarer igen på forfatters kritik: - Vi havde fest for klassen uden Karina sidste år. Alle havde arbejde og uddannelse

"Gyldendal bør trække bogen ”Helt ude i hampen. Mails fra underklassen” tilbage. Metroxpress har i en blændende artikel dokumenteret, at en lang række af de påstande, Karina Pedersen fremsætter i bogen, er forkerte. Man kan næsten sige, at det er indholdet i bogen, der er langt ude i hampen," skriver han.

Nu kræver Gyldendal en redegørelse fra forfatteren. Det oplyser litterær direktør hos Forlaget Gyldendal Johannes Riis til Ritzau.

Metroxpress følger sagen...

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx