Af - 11/05-16 10:49

Lad det gro! Behårede mænd er på mode igenLad det gro! Behårede mænd er på mode igen

Det er igen blevet moderigtigt at lade håret gro på brystet. Færre får vokset hårene på mave og bryst, fortæller dansk kosmetolog.

Bildstrecke im Grossformat »

Den metroseksuelle mand med sin velplejede og trimmede krop hører nu modehistoriebøgerne til. Det er nemlig blevet trendy at have hår på overkroppen. Igen.

I de første James Bond-film kunne begejstrede fans se, at agent 007 foretrak naturlig kropsbehåring i form af Sean Connerys tætte måtte på brystet. Men hans seneste afløser, Daniel Craig, kunne i sin første film som den berømte agent vise en aldeles glat overkrop i en ikonisk badescene i filmen Casino Royale.


Men skulle en lignende scene optages i dag, skulle Daniel Craig have ladet hårene gro for at vise, at film-sagaen fortsat følger med tiden.


Engelske The Telegraph kan således berette, at flere og flere mænd ønsker at lade brystet være dækket af hår.

Brystpynt hitter - skal du med på den vovede trend?
Brystpynt hitter - skal du med på den vovede trend?

Samme tendens har bredt sig til Danmark, lyder det fra Hudplejegruppen i Odense, der har en separat herreafdeling til skønhedspleje.

- Det er en tendens, der er kommet meget brat inden for de seneste to år. Flere fravælger at få fjernet hårene på bryst og mave, og jeg tror det er fordi, det gælder om at være mere maskulin, siger kosmetolog og behandler, Sarah Savas, til metroxpress.

- Det er typisk den gennemsnitlige mand der er fra 35 år og op, der vælger det fra, siger hun og fortæller, at yngre mænd som hovedregel fortsat foretrækker det glatte look.

- Vi har mange studerende i Odense, og de unge får typisk vokset det hele, og det hænger blandt andet sammen med, at de dyrker sport og går op i hygiejne.

Underlig efter-bad-rutine er nu forbudt i svømmehal
Underlig efter-bad-rutine er nu forbudt i svømmehal

Ifølge professor i psykologi og seksualitet, Darren Langdridge, skal forklaringen på flere ønskede kropshår findes flere steder. Han peger på, at hår generelt er i fremvækst modemæssigt i form af større skæg. Derudover er det blevet respektabelt at være ubarberet, lyder det. Og som en sidste årsag peger han på, at en subkultur i bøssemiljøer, den såkaldte ‘bear culture’ (barske og behårede mænd, red.) har influeret den heteroseksuelle mand.

Tandlæger advarer mod populær trend: Snus ætser og giver sår i munden
Tandlæger advarer mod populær trend: Snus ætser og giver sår i munden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populær DR-vært stopper på program:...
bt.dk
Hans-Henrik er rasende: Hønsene...
bt.dk
Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx