Af - 21/04-16 04:00; Opdateret: 21/04-16 08:48

DF beskylder V for løftebrud: I lader kriminelle bliveDF beskylder V for løftebrud: I lader kriminelle blive

DF beskylder regeringen for løftebrud ved ikke at gøre alt for at udvise dømte for voldtægt og bandekriminalitet.

storybild

Lars Løkke Rasmussen og hans Venstre-regering er gået fra et løfte, lyder det fra Dansk Folkeparti. (Billede: Polfoto)

Venstre garanterede under valgkampen at gå til kanten af de internationale konventioner for at udvise flere kriminelle. Her efter 10 måneder er intet sket – og DF fremsætter derfor det forslag, Venstre lovede vælgerne.

- Når Venstre ikke vil levere varen på dette område – og på udlændingeområdet generelt – så er der tale om løftebrud. De sagde, de ville levere en straksopbremsning, og at de ville stramme udvisningsreglerne. Men nu vil de ikke, siger Martin Henriksen.

I 2014 blev 1.495 dømt til udvisning af Danmark. Et tal, som var faldet fra 1.809 året før.

DF fremsætter nu det lovforslag, som Venstre stemte for i 2013, om at stramme udvisningsreglerne, så ‘der altid skal ske udvisning, medmindre dette med sikkerhed vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser’.

De Konservative lover at stemme for.

‘Vi skal passe godt på vores samfund og derfor gøre alt for, at de, som er udvist, også kommer retur. Vi kan støtte DF’s forslag,’ skriver formand Søren Pape.

I en kronik i Jyllands-Posten kom Søren Pind (V) og Karsten Lauritzen (V) i maj 2015 med en decideret garanti for stramningerne:

'Venstre kan garantere, at vi, ifald vælgerne betror os regeringsansvaret, vil indføre regler, der sikrer, at vi går helt til kanten af konventionerne med henblik på at sikre udvisning af udenlandske kriminelle,' skrev de to nuværende ministre.

Gennem to uger har metroxpress kontaktet integrationsminister Inger Støjberg (V) – hun har ikke ønsket at svare.

I oktober skrev hun ellers på Facebook:

‘Som minister må jeg ikke kommentere konkrete retssager, så lad mig nøjes med at sige dette: Det er blevet tid til at stramme udvisningsreglerne.’ Siden er der intet sket på området.

'Min gerningsmand burde hjem med første fly'
Desiree har på egen krop oplevet, hvordan det er at være offer for en udenlandsk kriminel, der ikke er blevet sendt hjem.

Hun var 17 år, da hun blev tvunget ned i en kælder og med en kniv presset til oralsex og forsøgt voldtaget af den 18-årige Ahmed Omar Mohamed, der i 2013 fik seks års fængsel for en voldtægt af en ti-årig pige og to voldtægtsforsøg.

I byretten blev han udvist, men den dom frafaldt landsretten og gjorde den betinget - holdt han loven i to år fik han lov at blive. I retten kom det frem, at han havde været på genopdragelse i Somalia, hvor han ifølge sin egen forklaring havde været en del af Al-Qaeda. Han var kommet til Danmark som 7-årig.

Desiree mener, at reglerne bør ændres.

- Står det til mig, skulle folk som han sendes hjem med første fly. Min sag drejede sig jo også om en lille pige på ti år, som han havde voldtaget. Det er så alvorligt, at jeg ikke mener at han har noget at gøre i Danmark. Så jeg synes, loven skal strammes, siger Desiree.

Metroxpress har på grund af sagens karakter og efter aftale med Desiree valgt kun at skrive hendes fornavn.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx