Af - 18/04-15 19:25

Dyr tur på grillen: 840.000 for tre pølser og en CocioDyr tur på grillen: 840.000 for tre pølser og en Cocio

Det blev dyrt for Arne Birk, da han sidste fredag skulle have en hurtig frokost.

storybild

840.000 kroner er vist lige i overkanten for tre pølser og en kakao. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

De tager sig godt betalt hos Grill House i Snertinge nord for Kalundborg.

I hvert fald måtte 78-årige Arne Birk fra Havnsø slippe hele 840.000 kroner, da han sidste fredag købte to pølser med brød til sig selv, en kakaomælk og en pølse til sin hund King.

- Der bliver trykket de 84 kroner ind, det kostede, men så kludrede de to unge piger bag skranken i det. Så det endte med at blive 840.000 kroner, forklarer Arne Birk til metroxpress.

Christian betalte overpris: Trygs forklaring lodret forkert
Christian betalte overpris: Trygs forklaring lodret forkert

Fejlen blev først opdaget, da det var for sent, og da kunne de to ekspedienter ikke finde ud af at annullere transaktionen. Indehaveren var ikke til stede, så Arne Birk måtte vente på, at hun kom. Hun kunne imidlertid heller ikke gøre noget.

- Så måtte jeg jo ringe til min bank, Dragsholm Sparekasse. For jeg har jo overhovedet ikke 840.000 kroner, så jeg sagde til dem, at de må se at lave det om. Men det kan de heller ikke finde ud af, og så måtte jeg vente til om mandagen, siger Arne Birk, der er folkepensionist.

Langt om længe lykkes det så at få tilbageført de mange penge - men problemerne var langtfra overstået.

- Det, der så er irriterende, det er, at Dragsholm Sparekasse sender mig en regning på godt 1.200 kroner for overtræksgebyr. Jeg tænkte, at det kan sgu da ikke være rigtigt.

Solgte billig vin på dyre flasker: Nu får han gigantisk straf
Solgte billig vin på dyre flasker: Nu får han gigantisk straf

Men det kunne det. Og de penge fik Arne Birk først tilbage, da lokalavisen Nordvestnyt opsnappede sagen og kontaktede banken.

- Jeg synes, det er for dårligt, at Nordvestnyt skal gøre opmærksom på, at det her ser lidt mærkeligt ud, før jeg får refunderet til 1.200 kroner. Det skulle de jo bare have gjort fra starten. Jeg har været kunde i Dragsholm Sparekasse siden 1946, så de må da have tjent lidt på mig i den tid, pointerer han.

Nu er Arne Birk langt om længe helt fri af sin pølsegæld. Til gengæld er han lidt nervøs for, om folk pludselig tror, at han svømmer i penge.

- Jeg er jo ikke interesseret i, at der pludselig er nogle, der bryder ind, fordi de tror, jeg har så mange penge, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx