Af Caroline Kristensen - 10/03-18 22:27

DSB med stor nyhed: Her bliver det billigere at rejseDSB med stor nyhed: Her bliver det billigere at rejse

Dog er der ét løfte, de ikke kan give.

storybild

(ARKIV) IC4-tog fotograferet i Aalborg den 4. april 2013. DSB's regnskab viser et plus før skat på 274 millioner kroner. Gælden er nedbragt betragteligt. Det skriver Ritzau, tirsdag den 6. februar 2018.. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018) (Billede: Henning Bagger)

I fremtiden vil der være flere af de eftertragtede orangebilletter, men DSB kan stadig ikke love at sætte alle billetpriserne ned

Det er for mange en længeventet erkendelse, DSB er kommet med, efter flere politikere sammen med regeringspartiet Liberal Alliance har kritiseret DSBs priser.

»Jamen, vi synes også, at priserne har været høje. Derfor har vi de seneste år sat priserne væsentligt ned i landsdelstrafikken,« erkender Aske Wieth-Knudssen, underdirektør i DSB produkt.

Det skriver DR.

Aske Wieth-Knudsen fortæller, at det på visse tidspunkter af døgnet stadig væk er for dyrt at rejse med DSB i forhold til andre transportmuligheder. Men ifølge ham er der modsat andre tidspunkter, hvor billetpriserne ligger 70 procent under den normale billetpris. Det er især på de skæve tidspunkter af dagen, hvor der er mange ledig pladser i toget.

Antallet af orangebilletter er ifølge DSB tredoblet de seneste par år, og vi kan forvente endnu flere af slagsen.

»Jeg kan love at flere af de orangebilletter, som er op til 70 procent billigere end normalprisen, på de tog, hvor der er ledige pladser,« siger Aske Wieth-Knudsen.

Men en generel nedsættelse af priserne, er der fortsat lang udsigt til, da prisnedsættelserne afhænger af, om togene er tomme. Derfor vil mange af togafgangene i myldretiden ikke opleve nogle prisændringer.

Billetpriserne hos DSB er i gennemsnit forhøjet med 16 procent siden 2009, mens andre offentlige transportformer har haft en prisstigning på 11 procent.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Blachman straffer meddommer: 'Jeg vil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx