Af - 19/09-16 10:10

Miss Danmark-finalist:- Jeg blev mobbet med, at jeg var overvægtigMiss Danmark-finalist:- Jeg blev mobbet med, at jeg var overvægtig

21-årige Emma Bjerre Olsen blev mobbet i folkeskolen, men i dag har hun formået at vende de hårde år til en styrke

storybild

21-årige Emma Bjerre Olsen deltog i weekenden i Miss Danmark-finalen. (Billede: Privat foto)

Emma Bjerre Olsen bliver siddende i klassen. Hun tør ikke gå ud på gangen, for hun ved, at hendes mobbere står klar til at råbe og grine ad hende.

- De råbte af mig hver dag. De sagde, jeg var grim, og de kaldte mig af en eller anden grund ‘fat ass’. Jeg var overhovedet ikke overvægtig, men til sidst begyndte jeg at tro på, at jeg var det.

Hvert år bliver tusindvis af danskere ligesom Emma Bjerre Olsen udsat for hånende tilråb, chikande og ondskabsfulde kommentarer. En ny undersøgelse metroxpress har lavet viser, at knap hver anden dansker har været udsat for mobning i folkeskolen.

Ofre for digital mobning skader sig selv
Ofre for digital mobning skader sig selv

Mobningen starter mens Emma går til konfirmationsforberedelse. To piger, som hun kender og godt kan lide, begynder pludselig at råbe grimme ting efter hende hver dag. Pigerne er søskende og går i klassen over og under Emma, og det føles som om, der er to hele skoleklasser efter hende.

- Når de råbte af mig fik jeg en følelse af at være helt lille, og jeg følte mig ydmyget. Det føltes som om, alle rottede sig sammen mod mig.

Emma prøver at lade som ingenting i håbet om, at mobningen vil gå over. Hun har heldigivis to tætte veninder og tre venner, som støtter og hjælper hende, men de hadefulde kommentarer påvirker hende stadig voldsomt.

- Jeg havde ondt i maven hver dag og var ked af det. Når jeg skulle i skole, cyklede jeg hver morgen en lang omvej, så jeg kunne undgå at støde ind i dem, der mobbede mig.

Unge sælger nøgenbilleder for likes
Unge sælger nøgenbilleder for likes

Til sidste bryder Emma grædende sammen derhjemme og siger, at hun ikke vil i skole mere. Hun flytter til en ny skole, og selv om mobningen stopper, er hun stadig påvirket af den chikane, hun var udsat for.

- Jeg havde det svært i større forsamlinger, og jeg gik automatisk ud fra, at folk med det samme tænkte noget grimt om mig. Jeg havde ikke ret meget selvtillid.

Men det har Emma arbejdet med i de senere år, og i dag har hun formået at vende årene med mobning til en styrke.

- Jeg har været meget langt nede og har fået alle de her knubs, men jeg har formået at overvinde det, og det betyder, at jeg i dag ser mig selv som en stærk person, der kan klare modgang.

Skoleåret starter med aktionsplan mod mobning
Skoleåret starter med aktionsplan mod mobning

Emma er i dag 21 år, og var i weekenden i finalen i Miss Danmark-konkurrencen.

- Jeg kom desværre ikke i top 1, hvad jeg selvfølgelig er ked af, men jeg har allerede vundet så meget ved denne her oplevelse - ikke mindst om mig selv - og for mig er det meget mere værd end en titel.

Til vinter starter Emma på sygeplejerskeuddannelsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx