Af - 29/08-14 22:43

Begmand til rød blok: 3F trækker støtte i valgkampBegmand til rød blok: 3F trækker støtte i valgkamp

3F trækker stikket for økonomisk støtte til Christiansborgs venstrefløj.

storybild

(Billede: Polfoto/ADRIAN JOACHIM)

Landets største fagforbund, 3F, sætter nu en stopper den støtten til venstre side i folketingssalen, herunder de traditionelle allierede i Socialdemokraterne.

Thorning og co. haler ind på Løkke
Thorning og co. haler ind på Løkke

I skuffelse over den nuværende regerings resultater vil 3F i den kommende valgkamp føre kampagne for sine medlemmers synspunkter – uafhængig af de politiske partier, siger forbundsformand Per Christensen.

Ny fond skal øge grønne investeringer
Ny fond skal øge grønne investeringer

Det skriver Politiken lørdag.

Katastrofemåling for Venstre: Helle Thorning stryger til tops
Katastrofemåling for Venstre: Helle Thorning stryger til tops

- Der er tale om et paradigmeskifte, hvor vi sætter vores egen dagsorden. Og så må de partier, der synes, den er interessant, støtte op. Mange af dem, der har siddet i stolen før mig, havde en idé om, at man skal støtte nogle bestemte partier, fordi de var bedst til at varetage vores medlemmers interesser.

Manglen på praktikpladser er rekordhøj
Manglen på praktikpladser er rekordhøj

- Det har uden tvivl været rigtigt dengang, men vi lever altså nu i en tid, hvor der er langt større politisk pluralisme end nogensinde før«, siger Per Christensen, der har 320.000 medlemmer under sig, til Politiken.

I interviewet med Politiken sender 3F-formanden en salve af sted mod regeringen, som ifølge hans medlemmer ikke har leveret varen: »Det er jeg som deres formand nødt til at tage seriøst. Jeg vil ikke løbe i bagen på et parti og deres holdninger og attituder«, siger han til Politiken.

Corydon anklages for at vildlede Folketinget om dansk løn
Corydon anklages for at vildlede Folketinget om dansk løn

3F har som samlet forbund i mange år undladt at give direkte, økonomisk støtte til politiske partier. Men i sidste valgkamp i 2011 skabte 3F overskrifter med den såkaldte ’Skævt’-kampagne, der var direkte rettet imod VK-regeringens – ifølge 3F – asociale politik.

Meldingen fra Per Christensen forhindrer ikke, at lokale 3F-afdelinger kan støtte partier efter eget ønske. Alligevel er der ifølge arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet tale om en opsigtsvækkende melding.

Metroen sætter ny rekord i farligt arbejde
Metroen sætter ny rekord i farligt arbejde

- Det er historisk. Økonomisk har det ikke den store betydning, men det er et markant politisk signal. Det vil svække rød blok. Og i blå blok vil man uden tvivl fryde sig , siger Flemming Ibsen til Politiken.

LÆS OGSÅ: 3F: Transportfirma bryder loven med billige chauffører

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx