Af Ritzau - 25/12-16 22:54

Politiet svigter udsatte boligområderPolitiet svigter udsatte boligområder

Politiet er ikke nok til stede ved udsatte boligområder. Det mener et stigende antal boligorganisationer.

storybild

Et stigende antal boligorganisationer er utilfredse med politiets arbejde i udsatte boligområder, skriver Politiken. (Billede: Free/Colourbox)

Tilfredsheden med politiets arbejde i udsatte boligområder styrtdykker. Det viser en ny undersøgelse, som bladet Boligen offentliggør mandag.

Blot 38 procent af de almene boligorganisationer, som har boligområder på Rigspolitiets liste over særligt kriminalitetstruede områder, svarer, at politiet i tilstrækkelig grad er til stede.

Da samme undersøgelse blev foretaget i marts 2010, var tallet 70 procent. Det skriver Politiken mandag.

Samtidig mener hver fjerde boligorganisation ikke, at politiet gør det, der kan forventes, når det gælder om at forebygge og bekæmpe kriminalitet.

- Tryghed i udsatte boligområder kræver et synligt politi og en god forebyggende indsats.

- Politiet er en utrolig afgørende medspiller i forhold til boligindsatsen, og når de ikke er til stede, indtager banderne i stedet områderne og tager magten fra civilsamfundet og naboskabet, siger Palle Adamsen, formand for Danmarks Almene Boliger, til Politiken.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) lover, at politiets indsats i de kriminalitetstruede boligområder vil blive oprustet ved de kommende forhandlinger om en ny bandepakke.

- Vi har et lovforslag i høring, som hæver minimumsstraffen for ulovlig våbenbesiddelse fra et til to år, vi er i gang med at få styrket exit-indsatsen, vi vil begynde at kigge på udvisninger, og så skal vi have bedre analyseværktøjer til politiet, så de kan bekæmpe de kriminelle, siger han til Politiken.

Han medgiver, at eksempelvis grænsekontrollen har trukket store veksler på landets politikredse, der har fået mindre tid til at tage sig af det forebyggende arbejde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rykket ud: Person fundet død...
bt.dk
Menneskejagt i gang - flere kvæstede...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Svømmestjernen Daniela Samulski er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx