Af - 18/03-16 20:49

704 danskere døde sidste år i udlandet704 danskere døde sidste år i udlandet

Hvert år dør mindst 700 danskere i udlandet. Størstedelen er bosat i landene, men også turister omkommer på grund af ulykker eller sygdom.

storybild

Hvert år dør danskere i udlandet, når de er på ferie. På billedet ses Halong Bay i Vietnam. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Patienter, der vil på en sidste rejse, før de dør, trafikulykker, forbrydelser, drukneulykker, sygdom og alderdom.

Hvert år omkommer hundredvis af danskere i udlandet.

Kvinde fundet død efter 30 dage i elevator
Kvinde fundet død efter 30 dage i elevator

Udenrigsministeriets Borgerservice fik i 2015 underretning om 704 dødsfald i udlandet, og det tal ligger nogenlunde på niveau med tidligere år, fortæller centerchef Ole Egberg Mikkelsen.

- Men det er langtfra alle dødsfald, vi hører om. I mange tilfælde underretter de danske ambassader de danske myndigheder direkte. Størstedelen af sagerne omfatter danskere, der bor permanent i udlandet, mens en mindre del er turister og rejsende, der dør under ophold i udlandet, siger han.

Dårligt indeklima skyld i dødsfald: Her er de største syndere i dit hjem
Dårligt indeklima skyld i dødsfald: Her er de største syndere i dit hjem

Når en dansker dør i udlandet, skal landet ifølge internationale konventioner underrette den danske ambassade i landet, som underretter Borgerservice. De danske ambassader og Borgerservice bistår ofte efterfølgende de pårørende med råd og vejledning omkring hjemtransport, men de kan ikke betale.

- Jeg kan derfor ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at man har en rejseforsikring i sådan en situation. Vi har set eksempler, hvor folk ikke var dækket, og ud over at det kan blive utroligt dyrt, så giver det anledning til bekymring hos de pårørende i en situation, der i forvejen er svær og kan virke uoverskuelig, siger Ole Eg-berg Mikkelsen.

Forsker: Dødsfald skjules i forsøg med lykkepiller
Forsker: Dødsfald skjules i forsøg med lykkepiller

Karin Tranberg, der er VP for Medical Division hos SOS International, som assisterer nordiske rejsende i hele verde, på vegne af forsikringsselskaber, fortæller, at forsikringsselskaber blandt andet dækker udgifter til bedemand, opbevaring af afdøde, eventuel balsamering og hjemtransport.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Tre mænd stukket ned i butikscenter:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx