Af - 13/05-14 16:36

Mor dømt for at bortføre sine børnMor dømt for at bortføre sine børn

En islandsk kvinde er ved Retten i Kolding blevet idømt halvandet års fængsel for at have bortført sine tre døtre.

Tre gange har hun ført sine tre døtre ud af Danmark uden tilstrækkeligt samtykke fra børnenes far, og det har Retten i Kolding dømt islandske HSA (initialer) halvandet år fængsel for.

Den islandske mor forklarede ellers retten, at hun havde taget børnene med sig til sit hjemland for at beskytte dem mod faren, der ifølge hende har forgrebet sig på dem.

- Jeg har ikke bortført mine børn. Jeg har reddet dem fra fysisk, psykisk og seksuel vold, sagde kvinden i retten.

Men retten fandt det ikke bevist, at faren har misbrugt børnene, og dermed kunne den islandske kvindes flugt med børnene ikke retfærdiggøres.

Størstedelen af tilhørerne støttede tydeligvis den islandske mor og var synligt utilfredse med dommen. Sagens anklager Helle Iversen manede dog til besindighed:

- Man kender jo altså ikke sagen til bunds, fordi man har fulgt den på sociale medier, sagde hun til metroxpress, da retten var hævet.

Dommen betyder for HSA, at hun skal forblive fængslet i Danmark og ikke kan vende hjem til sine børn, der fortsat befinder sig på Island, hvorfra faren forsøger at få dem udleveret.

Hendes forsvarer Thomas Berg var efter eget udsagn rystet over dommen.

- Man ser helt bort fra, hvad vidner har forklaret under strafansvar, at de har hørt pigerne sige om hvad faren har gjort. Hvad skal vi så med vidner? Jeg fatter det ikke. Man tænker slet ikke på barnets tarv, sagde han efter domsafsigelsen til metroxpress.

Faren til de tre døtre, der er seks, otte og ti år gamle, har tidligere forklaret sig i retten. Ved den lejlighed fortalte han, at det er hans klare opfattelse, at pigerne er blevet manipuleret til at komme med udtalelser om, at han har slået og sparket dem samt berørt deres kønsdele.

Det vidneudsagn tillagde retten altså stor betydning.
Retten afgjorde også, at HSA ikke skal betale de 100.000 kroner i erstatning til faren, sådan som han havde krævet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hvorfor dræbte han 10 uskyldige med...
bt.dk
Akavet afvisning: Se hvad der sker,...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Mascha Vang afslører: To nye...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx