Af Laura Rode Nygaard - 25/10-17 12:41; Opdateret: 25/10-17 12:52

Far havde benzin i blodet: Tre danske piger opkaldt efter biler Far havde benzin i blodet: Tre danske piger opkaldt efter biler

Hvad gør man, når man elsker sine biler, lige så højt som man elsker sine døtre? For en bilforhandler fra Silkeborg lå det lige for; han gav sine tre piger bilnavne.

storybild

Mette, Camilla og Line.

Det var de navne, Susanne Haarup Munk syntes, hendes døtre skulle have. Men ifølge hendes nu afdøde mand, én af Silkeborgs dengang store bilforhandlere, Poul Munk, var der ikke nok swung i de almindelige pigenavne.

Han syntes, den ældste datter skulle hedde Mercedes. Kompromiset blev Mette Mercedes.

Siden kom Camilla Carrera til. Og til sidst Line Lotus.

»Jeg syntes faktisk, at det var en sjov idé, han fik. Og jeg kunne godt følge ham i, at han gerne ville opkalde pigerne efter biler, fordi han havde det her lidenskabelige forhold til biler. Men jeg har da godt nok fået mange kommentarer fra folk, der ikke kan forstå, at jeg gik med til det. Men han elskede jo biler, og han elskede sine piger,« siger pigernes mor, Susanne Haarup Munk, til TV Midtvest.

Pigerne selv har altid elsket deres specielle bilnavne, selvom Line Lotus blev mobbet for sit, da hun var yngre - det var dog af helt andre årsager:

»Da jeg var mindre, ville jeg gerne af med navnet. For på et tidspunkt drillede nogen mig med, at jeg hed det samme som noget toiletpapir. Men i dag er det rart at tænke på, at det er vores far, der har fundet på det. Det giver et bånd til ham, selv om vi desværre mistede ham i en tidlig alder. På en måde er han her lidt endnu,« fortæller Line Lotus Munk, der mistede sin far for syv år siden.

Ifølge Danmarks Statistik bærer 138 danskere fornavnet Mercedes. 178 hedder Lotus, mens blot to har Carrera som fornavn.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Axelsen vinder igen: Nu skal han møde...
bt.dk
Sophie Løhde: 'Det er ikke kæmpe skridt'
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx