Af - 27/02-14 19:48; Opdateret: 28/02-14 08:32

Marius på 1 år skal være giraf til fastelavn: Folk ryster på hovedetMarius på 1 år skal være giraf til fastelavn: Folk ryster på hovedet

Marius Skovgaard er et år gammel, og i morgen skal han til fastelavn for første gang. Men allerede inden han klæder sig ud, har hans kostume skabt vild debat. Marius skal nemlig være giraf.

storybild

Marius Skovgaard er et år gammel, og i morgen skal han til fastelavn for første gang. Men allerede inden han klæder sig ud, har hans kostume skabt vild debat. Marius skal nemlig være giraf. (Billede: Mette Skovgaard)

Med tanke på den voldsomme debat, der rejste sig i kølvandet på Zoo's aflivning af giraffen Marius, er det så i orden at lade sin 1-årige søn - ved navn Marius - være giraf til fastelavn?

Det spørgsmål har 31-årige Mette Skovgaard gentagne gange stillet sig selv. Og hver eneste gang har hun været i tvivl. Ja, rent faktisk så meget i tvivl, at hun i forrige uge stillede spørgsmålet i P3's populære radioprogram Mads & Monopolet.


Er du selv, eller har du et barn, som er klædt sjovt ud i dagens anledning? Så send et billede på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Marius på 1 år skal være giraf til fastelavn: Folk ryster på hovedet
Marius på 1 år skal være giraf til fastelavn: Folk ryster på hovedet

Hér mente de, at Mette – på trods af historien om giraf-aflivningen – sagtens kunne lade sin 1-årige dreng være giraf til fastelavn. Også selvom han deler navn med det nu afdøde klovdyr.

- Faktisk syntes de, at jeg skulle klæde mig ud som dyrlæge med blod på tøjet og så rende rundt ved siden af ham, siger fra Mette Skovgaard til metroxpress.

Legendarisk zoo-direktør: Jeg ville også have aflivet Marius
Legendarisk zoo-direktør: Jeg ville også have aflivet Marius

Det kan man ikke
Men det er langt fra alle, der er lige så 'fastelavns-frisindede' som i Mads & Monopolet. Mette Skovgaard har fra flere sider fået at vide, at hun på ingen måde kan lade sin lille Marius være giraf, når børnene fredag skal slå katten af tønde i den lokale hal i Brønderslev, hvor familien bor.

- Jeg arbejder i et fitness-center, hvor jeg har spurgt folk fra alle aldersgrupper, og der er rigtig mange, der ryster på hovedet og siger, at jeg hverken kan eller skal gøre det, siger Mette Skovgaard og fortsætter:

- Normalt er jeg den type, som gør, hvad jeg vil, men i den her situation vil jeg samtidig heller ikke træde folk over tæerne, understreger hun.

Numerologer efter slagtning: Marius var ellers et heldigt navn
Numerologer efter slagtning: Marius var ellers et heldigt navn

Marius' girafdragt har den 31-årige mor arvet fra sin storebror. Hans to drenge har tidligere slået katten af tønde i den, ligesom hendes ældste søn, Tor, også havde den på sidste år til fastelavn. Derfor lå det allerede i kortene, at lillebror Marius skulle iføre sig giraf-kostumet, inden den nu verdensberømte, firbenede Marius blev aflivet.

Axl Rose tweeter om Marius-aflivning
Axl Rose tweeter om Marius-aflivning

- Det er en tradition, at dragterne går videre mellem børnene, og jeg gider som sådan heller ikke betale 200 kroner for en ny dragt, siger Mette Skovgaard og understreger, at hun med Monopolets afgørelse og sin egen mavefornemmelse har besluttet sig for ikke at lytte til kritikerne: Marius tropper op som giraf.

- Man skal også lige huske på, at Marius et år gammel og sikkert fuldstændig ligeglad. Hvem siger, at han efter fem minutter overhovedet gider at have det på? Og hvorfor skulle jeg så lave om på det, spørger Mette Skovgaard retorisk.

LÆS OGSÅ: Vrede veganere: København er ‘barbarernes by’

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet modsiger Qvortrups nye...
bt.dk
Far til 14-årige og udviste Yiming:...
bt.dk
Hov, er det ikke?! Dronning Elizabeth...
bt.dk
Banedanmark efter forsinkelser landet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx