21/08-17 07:43; Opdateret: 21/08-17 16:07

Pendlertalsmand: Risiko for togangreb rumsterer i baghovedetPendlertalsmand: Risiko for togangreb rumsterer i baghovedet

Det bekymrer pendlertalsmand Michael Randropp, at al-Qaeda sætter fokus på, hvordan man kan afspore tog.

storybild

Den militante organisation al-Qaeda beskriver i magasin, hvordan tog kan afspores. Banedanmark oplyser, at man er opmærksom på sagen og er i løbende dialog med Politiets Efterretningstjeneste (PET). Free/Colourbox/arkiv

København. Et forsidebillede af et tog, der slår gnister på skinnerne. Og 18 sider med beskrivelse af, hvordan et tog kan afspores.

Det er ifølge dagbladet BT indholdet af et magasin, som udgives af den militante organisation al-Qaeda.

Magasinet "Inspire" har ifølge journalist og forfatter Deniz Serinci tidligere beskrevet, hvordan man med simple midler kan skabe stor ravage. Eksempelvis ved at køre folk ned med lastbiler.

Emnevalget bekymrer Michael Randropp, der er talsmand for pendlerne på Kystbanen, en af de mest trafikerede jernbanestrækninger herhjemme.

- Med kollektiv trafik rammer man mange på én gang, og man rammer nerven i vores måde at bevæge os rundt på. Vi kan bare håbe, at efterretningstjenesterne får opsnappet mulige angrebsplaner i tide, siger han.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, er opmærksom på, at al-Qaeda distribuerer magasinet.

- PET følger udviklingen i militante islamistiske gruppers propaganda, som blandt andet har til formål at inspirere til nye terrormål og -midler. Denne udvikling indgår i det samlede aktuelle trusselsbillede, som er udgangspunktet for det løbende samarbejde, PET har med relevante parter i samfundet, skriver PET til Ritzau.

Hos Dansk Jernbaneforbund, der organiserer blandt andre togførere, vækker meldingen fra al-Qaeda også bekymring.

- Det er da ikke særlig rar læsning. Vi ved, det kan ske, men at man lige fokuserer på det her, det overrasker os, siger forbundsformand Henrik Horup.

- Vi forlader os på, at PET (Politiets Efterretningstjeneste, red.), Banedanmark og DSB har de beredskaber, der skal til, siger han.

Banedanmark, der driver og vedligeholder jernbanenettet, er ifølge BT opmærksom på problematikken.

- Vi holder øje med, hvad der kan være af trusler. Vi så det (al-Qaedas magasin, red) i fredags og tog kontakt til PET, som vi løbende er i dialog med om sikkerheden, oplyser Banedanmark til BT.

Ifølge BT har de svenske myndigheder reageret ved at opfordre Trafikverkets personale til at være opmærksomt.

DSB oplyser til Ritzau, at togpersonalet løbende uddannes i at håndtere ulykker og har ikke yderligere kommentarer til sagen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx