Regionsbosser forgyldes og går på pensionRegionsbosser forgyldes og går på pension

Spareramte regioner får kritik for at give direktører millioner, når de sendes på pension.

storybild

Det kan være særdeles lukrativt at gå på pension som direktør i regionerne.

Således har Morten Rand Jensen fra Region Hovedstaden og Bo Johansen fra Region Midtjylland fået henholdsvis 1,9 og 2,2 millioner skattekroner i fratrædelsesgodtgørelse, inden de gik på pension i år.

Det viser metroxpress’ aktindsigter.

Kommunalchef fik million-fratrædelse: Nu bliver han fastansat
Kommunalchef fik million-fratrædelse: Nu bliver han fastansat

Men det møder kritik fra professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet, da godtgørelsen er tiltænkt som løn i perioden efter jobbet, der maksimalt må vare ni år.

- Det her er slet ikke det, der er meningen med åremålsansættelser. For det første er ni år meget lang tid, når vi snakker åremål, og så giver det jo ikke mening, at man bruger ordningen op til pension. Her vil man jo bare træde tilbage, siger professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet til metroxpress.

Rådmand: Slut med at forgylde kommune-bosser
Rådmand: Slut med at forgylde kommune-bosser

I Region Hovedstaden er man stoppet med de dyre ordninger.

- Regionen er siden juni 2013 ophørt med åremålsansættelser, der indeholder fratrædelsesgodtgørelse. I stedet ansættes chefer på kontrakt, hvor der ikke indgår fratrædelsesgodtgørelse, skriver regionsdirektør Hjalte Aaberg i en mail til metroxpress.

Kommunalchefer forgyldes: Scorer formue i afsked og beholder jobbet
Kommunalchefer forgyldes: Scorer formue i afsked og beholder jobbet

I Midtjylland har man dog ikke tænkt sig at stoppe, på trods af man netop har vedtaget besparelser for 700 millioner kroner.

- Vi ansætter kun folk på åremål i få situationer. Det kan nemlig også være gunstigt for os som arbejdsgiver, fordi direktøren har en større interesse i at blive i jobbet, da der er en attraktiv fratrædelsesgodtgørelse til slut. Vi bruger det ikke som en attraktiv pension, men omvendt skelner vi heller ikke mellem, om folk går på pension bagefter eller søger et andet arbejde, siger Jørn Mørup, HR-afdelingschef i Region Midtjylland til metroxpress.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx