Af - 27/04-14 18:35; Opdateret: 27/04-14 20:55

Højreradikale vil demonstrere på dagen for Eurovison-finaleHøjreradikale vil demonstrere på dagen for Eurovison-finale

Det højrenationalistiske "Danmarks Nationale Front" vil demonstrere på dagen, hvor Eurovision Song Contest afholdes i København.

storybild

(Billede: Polfoto)

Lørdag d. 10 maj afholdes finalen ved det Internationale Melodi Grand Prix i København, og store dele af verden vil rette opmærksomheden mod Danmark.

Samme dag vil et andet arrangement blive afholdt i København ved Christiansborg Slotsplads, når det højrenationalistiske initiativ, Danmark Nationale Front, afholder demonstration mod moskéer.

Venstreorienterede til Enhedslisten: Fuck jer, vi kaster op på jer!
Venstreorienterede til Enhedslisten: Fuck jer, vi kaster op på jer!

Kl. 15 vil demonstrationen finde sted.

- Vi mener at islam har en meget negativ indflydelse på det danske samfund, skriver Danmarks Nationale Front i invitationen på Facebook.

- Der er behov for et øjeblikkeligt stop for masseindvandringen fra Mellemøsten og Afrika, ligesom der er behov for at størstedelen af de folk der stammer fra disse områder, sendes hjem, lyder det i oplægget til demonstrationen, hvor også nationalister vil holde taler.

Dansk nazi-spion stukket ned i masseslagsmål
Dansk nazi-spion stukket ned i masseslagsmål

Københavns Politi har givet tilladelse til demonstrationen, som bliver mødt med kritik, og en moddemonstration er allerede arrangeret af organisationen "Racismefri By".

- Når nazister som DNF (Danmarks Nationale Front. red.) går på gaden, så udgør de en fysisk trussel mod alle dem, der ikke passer ind i deres verdensbillede: indvandrere, flygtninge, religiøse og seksuelle minoriteter, venstreorienterede og alle andre, der vover at sige fra overfor racisme, skriver Racismefri By på deres Facebook-side.

- Derfor kan vi ikke overlade gaderne til dem. Vi er nødt til at vise, at der findes et alternativ. At der findes et København, hvor alle er velkomne uanset religion, etnicitet eller seksualitet. Et København, der siger aktivt fra overfor nazismen, lyder det i invitationen.

Oprindeligt skulle moddemonstrationen slutte på Christiansborg Slotsplads, hvor Danmarks Nationale Front også vil demonstrere, men det har Københavns Politi nægtet, og derfor er optoget fra Racismefri By's side blevet omdirigeret til at slutte ved Axeltorv i København.

Metroxpress har forsøgt at få en kommentar fra Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen, som er kultur - og fritidsborgmester i Københavns Kommune, men han ønsker ikke at udtale sig om sagen og henviser til Københavns Politi.

Wonderful Copenhagen har heller ikke ønsket at kommentere på det faktum, at demonstrationen fra Danmarks Nationale Front finder sted på samme dag som Det Internationale Melodi Grand Prix.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højt trusselsniveau i Frankrig:...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx