Af - 17/03-16 19:45; Opdateret: 17/03-16 20:08

Fem gode grunde til at droppe intimbarberingenFem gode grunde til at droppe intimbarberingen

Der er ikke mange, der går rundt med en utrimmet 70'er-måtte i dag, men der er gode grunde til at lade håret stå.

Bildstrecke im Grossformat »

En undersøgelse fra februar har undersøgt, hvordan mændene foretrækker kvinder under bæltestedet. Læs hele historien i det øverste blå link nede i teksten.

Det er et par dage siden, det var moderne at lade håret leve sit eget viltre liv mellem benene. I dag har hele 96 procent af kvinderne og 87 procent af mændene i USA helt eller delvist barberet deres kønsbehåring bort den seneste måned, skriver Metro.co.uk.

Men selv om det hel- eller halglatte look er udbredt blandt både mænd og kvinder, er der gode grunde til, at moder-natur har udstyret menneskeracen med pubeshår. Med henvisning til AsapScience oplister Metro.co.uk. disse gode grunde til at lade håret stå.

Mennesket er det eneste pattedyr, der har langt, krøllet pubeshår. Håret vokser frem i puberteten og signalerer til potentielle partnere, at man er kønsmoden. Desuden beskytter hårene mod friktion under samleje.

Mændene har talt: Sådan skal kvinder barbere sig mellem benene
Mændene har talt: Sådan skal kvinder barbere sig mellem benene

Dine pubeshår gør dig mere sexet – i hvert fald at dufte til. Dine pubeshår er nemlig afgørende for udskillelsen af de hormonelle duftstoffer feromoner, som virker tiltrækkende på potentielle partner. De såkaldte apokrine svedkirtler bruger pubeshårenes som et redskab til at sprede sved, som er rig på feromoner. Kvinder udskiller særligt mange feromoner under ægløsning. Feromonerne får dig til at fremstå mere attraktiv i en potentiel partneres øjne (og næsebor).

Du undgår irritation og røde knopper. 75 procent af de, der fjerner deres kønsbehåring med voks eller barbergrej, har oplevet hudirritation.

Der er fremsat teorier om, at kønssygdomme som for eksempel klamydia smitter mere, hvis huden omkring kønsdelene har rifter efter intimbarbering.

Opråb fra kendt blogger: Stop intimbarbering i fællesbadet nu!
Opråb fra kendt blogger: Stop intimbarbering i fællesbadet nu!

De fleste skader på kønsdelene skyldes intimbarbering, viser erfaringer fra amerikanske skadestuer.

LÆS OGSÅ: 365 dage uden en barbering: Tjek lige et episk skæg

LÆS OGSÅ: Hudlæger: Derfor skal du barbere dig i ansigtet, kvinde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx