Af - 17/06-16 04:00

175 fanger er indberettet for ekstremisme siden terrorangreb175 fanger er indberettet for ekstremisme siden terrorangreb

Antallet af fanger indberettet til PET for radikalisering er steget voldsomt. Fængselsforbundet ønsker særafdelinger for terrordømte. Søren Pind indkalder til forhandlinger i næste uge.

storybild

Mindehøjtidelighed efter terrorangrebet mod Krudttønden i København. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix)

Antallet af fanger, som bliver indberettet til PET for at skrive Al-Qaeda på væggen, få nazi-tatoveringer eller tale om at tage til Syrien, er rekordhøjt.

Siden den netop løsladte Omar El-Hussein begik terror i København i februar 2015 har fængslerne frem til april i år lavet 254 indberetninger om 175 fanger for radikalisering og ekstremisme til PET, viser tal fra Kriminalforsorgen.

I 2013 indberettede man syv fanger, mens 16 blev indberettet med mistanke om, at de var blevet radikaliseret i fængslet i 2014.

Søren Pind vil adskille radikaliserede fra andre indsatte
Søren Pind vil adskille radikaliserede fra andre indsatte

Justitsminister Søren Pind (V) vil allerede i næste uge indkalde til forhandlinger på området:

‘De danske fængsler skal ikke være steder, hvor der er frit spil til at udbrede ekstremistiske og radikaliserede overbevisninger. Regeringen har taget en række initiativer for at modvirke radikalisering i fængslerne. Jeg har desuden indkaldt partierne til drøftelser om radikalisering i næste uge, i den forbindelse vil radikalisering i fængsler også blive et tema,’ skriver han.

Pind vil styrke indsats mod ekstremister
Pind vil styrke indsats mod ekstremister

Fængsler er ofte et udklækningssted for ekstremister, fastslår det britiske indenrigsministerium i en rapport fra april, hvor man foreslår, at terrordømte og radikaliserede fanger samles i særlige fængsler.

Det bør vi også gøre, mener formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye:

- Det gør vi allerede ved rockere og bandemedlemmer. At samle de 20-25 terrordømte og radikaliserede på særlige afdelinger, hvor de ikke kan påvirke andre.

DF’s gruppeformand, Peter Skaarup, vil tage det op med regeringen, mens Trine Bramsen (S) skriver: ‘Risikoen er, at de opildner hinanden. Omvendt kan man målrette indsatsen bedre.’

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx