Af - 04/07-16 20:36; Opdateret: 04/07-16 20:54

Er du blevet blitzet her? Så er der gode nyhederEr du blevet blitzet her? Så er der gode nyheder

Det kan betale sig at klage, hvis man mener, at man har fået en uretmæssig bøde.

Bildstrecke im Grossformat »

En nu 72-årig mandlig bilists seje kamp for at få ret i sag om forkert skiltning i Hanstholm har nu båret frugt. Det skriver Nordjyske.

Manden blev blitzet af en ATK-vogn på Kai Lindbergs Gade ved rundkørslen ved Industrivej i Hanstholm. Men det viste sig, at skiltene, der var sat midlertidigt op på grund af vejarbejde, ikke fulgte anvisningerne i den skilteplan, som Vejdirektoratet havde lagt for strækningen.

Pas på: Svindlernes nye Facebook-trick kan koste dig dyrt
Pas på: Svindlernes nye Facebook-trick kan koste dig dyrt

Derfor nægtede manden at betale bøden. Sagen nåede hele vejen til landsretten - hvor de frifandt manden.

Nu får 11 andre billister, der også blev blitzet på strækningen også deres penge tilbage.

- Vi har besluttet at alle bøder frafaldes, og at bøderne tilbagebetales, siger politianklager Ulrik Krogsgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi til Nordjyske.

Herudover forklarer han, at de borgere, der har haft andre udgifter på grund af bøden eksempelvis til kørelærere eller lignende kan henvende sig til anklagemyndigheden og søge om at få pengene refunderet.

Øl, vold og stoffer: Så mange gæster har Roskilde smidt ud
Øl, vold og stoffer: Så mange gæster har Roskilde smidt ud

Pas på
Selvom der er håb for at få sine penge tilbage i Nordjylland, så slår politiet i denne uge hårdt ned på spritbilister i hele landet som led i en større kampagne.

– Spiritusbilisterne udgør en stor risiko for os alle i trafikken. Hvert år ser vi desværre mange alvorlige ulykker, som kunne have været undgået, hvis folk havde ladet bilen stå, efter de havde drukket. Derfor gennemfører vi spritkontroller i alle landets politikredse, så trafikken bliver mere sikker for os alle. Og vi opfordrer til, at man blander sig, hvis en person i selskabet finder bilnøglerne frem efter at have drukket, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

LÆS OGSÅ: Øget salg af dyrere specialøl gavner bundlinje i Harboes

LÆS OGSÅ: Butikker undgår millionkrav i sag om Converse-sko

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx