07/01-14 08:21; Opdateret: 07/01-14 10:37

To poser chips, en pose kaffe og et banklånTo poser chips, en pose kaffe og et banklån

Det bliver snart hverdag og virkelighed i brugsbevægelsens 1200 butikker.

Sidst i februar forventer direktøren for Coop Bank, Allan Nørholm at være klar til at rykke ud i landets Dagli'Brugser, SuperBrugsen, Fakta-butikker og Kvickly-varehuse med et tilbud om simple, gebyrfrie bankforretninger for kædens 1,3 mio. medlemmer.

Coop Bank - en simpel bank - Jeg tror vi vil være et tilbud for mange kunder der bare har behov for en simpel bank, der kan levere de mest nødvendige ydelser uden gebyrer, siger Allan Nørholm til DR Sjælland.

Dels satser Coop Bank på at ramme almindelige lønmodtagerfamilier med simple behov og samtidig vil brugsbevægelsens store banksatsning være et tilbud om at være bank nr. to for folk som i forvejen har en konti i et andet pengeinstitut.

Kreditvurderingen er ens for alle og foregår nærmest maskinelt fra hovedkontoret i Albertslund.

Et hul i markedet Kasper Kronenberg er redaktør for Finanswatch, et uafhængigt netmedie, der følger udviklingen på det danske finansmarked. Og han ser tegn på at brugserne har ramt et hul i markedet.

"Mange er trætte af storbankerne og Coop Bank satser målrettet på at være bank derude, hvor folk alligevel køber deres mælk og dagligvarer. Det har vist sig at være en succes andre steder i verden, og målet for Coop Bank er ikke at være en pengemaskine, men i stedet fastholde og styrke loyaliteten hos medlemmerne, siger Kasper Kronenberg til DR Sjælland.

Britisk forbillede I Storbritannien har Tesco, som er verdens fjerdestørste detailhandelskæde i årevis drevet bankforretning og derfor har Coop et solidt grundlag at læne sig op af, vurderer redaktøren for Finanswatch.

Coop Bank, der åbnede for indskud i december har i dag 18.000 kunder. Direktør Allan Nørholm forventer yderligere 50.000 bankkunder i 2014, når banken rykker ud og bliver synlig i butikkerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorph: Hver dag lægger de...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Stærkt! Dansk succesduo spiller sig...
bt.dk
Thulesen Dahls snedige dobbeltspil:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx