Af - 05/01-16 11:02; Opdateret: 05/01-16 11:30

Kunderne raser: 'Grådige' Fitness World hæver prisen med gebyrKunderne raser: 'Grådige' Fitness World hæver prisen med gebyr

Fitness World er kommet i modvind, efter de har valgt at hæve betalingsgebyret for betalingsservice. Nu brokker kunderne sig over den 'grådige' kæde.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det bliver snart dyrere at være medlem af Fitness World. Fra 1. februar hæver kæden nemlig prisen på betalingsgebyret til ni kroner. Det har fået massevis af vrede kunder til tasterne, blandt andet fordi man kun kan betale over PBS, og at andre priser også er blevet hævet.

Kæden insisterer på, at gebyret er blevet højere, fordi der er omkostninger i forbindelse med betaling, som skal dækkes. Men den køber de vrede brugere ikke.

- 9 kr alligevel! I forstår da at kræve penge ind!!!! Mit firmaabonnement stiger også med 30 kroner pr. måned 1. februar. Har I andre stigninger nu, hvor I er i gang?? Undrer mig over, at andre steder jeg er tilmeldt PBS, giver jeg ingen gebyr - og troede ligesom det var det som var meningen med PBS-servicen, skriver et medlem.

- Det handler det ikke om - hvorvidt FW er godt eller dårligt - det handler ganske enkelt om principper. Morten har en god pointe, som iøvrigt ikke kun er gældende hos FW, men også TDC, Telia - de fleste banker m.fl. Den nye måde at forøge indtægter på er via gebyrer og bøder, og det bliver inkorporeret i deres forretningsmodel. Det er blot det, der anfægtes, og ikke kvaliteten af produktet, skriver en anden.

Månedlig betaling
Kommentarerne er mange og vrede på Fitness Worlds Facebook-side, specielt også fordi kæden nu - efter eget udsagn - 'imødekommer et ønske' fra kunderne om at lave månedlig betaling. Det vil altså sige, at brugerne fremover ikke kun betaler det øgede gebyr hver anden måned, men hver måned.

- Sjovt nok, har de i samme ombæring lavet månedlig betaling, istedet for hver 2. måned, hvilket egentlig bare gør både deres egen og alle medlemmers pris/gebyr til det dobbelte, da der jo skal betales dobbelt så mange gebyr, det virker satme dumt, skriver en vred fitnesskunde.

Skjulte gebyrer
Gebyret blev allerede indført for nye kunder i Fitness World fra start 2015, og det er derfor kæden kalder det nye gebyr en 'ensretning af reglerne' for de øvrige og ældre medlemmer.

TV2 undersøgte i marts måned 10 forskellige selskabers gebyrer til betalingsservice. De billigste firmaer var gratis, mens de dyreste tilfælde var ni kroner. Gennemsnitligt tog Nets og bankerne 4,32 kroner, hver gang der skulle betales en regning via betalingsservice.

På Facebook holder kæden fast i, at det hævede gebyr er nødvendigt. Og skriver således til en af medlemmerne:

- Rigtig mange medlemmer har spurgt ind til, hvorfor vi vælger at opkræve 9 kr på alle vores PBS medlemskaber for betaling via betalingsservice pr. 1/2 2016. Her svarer vi naturligvis på deres spørgsmål og forklarer, at vi ved benyttelse af Nets som betalingsmetode har omkostninger forbundet. Det er ikke gratis for os at benytte deres service, og derfor pålægger vi gebyr for betaling via betalingsservice.

Hey Fitness World 󾭞🏽9 kroner for betaling via PBS 🤕?500.000 medlemmer X 9 kroner X 12 måneder = 54.000.000 󾓝󾓤Det er alligevel nogle heftige transaktionsomkostninger, I skal have betalt🤔

Posted by Morten Lund Holm on Wednesday, 30 December 2015

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx