Af - 02/11-15 18:50

Nyt skørt EU-forslag: Europæisk slipsedagNyt skørt EU-forslag: Europæisk slipsedag

11 medlemmer af Bendt Bendtsens gruppe i EU-parlamentet foreslår, at vi laver en europæisk nationaldag for folk i slips.

storybild

11 parlamentsmedlemmer foreslår, at vi får en europæisk helligdag for slips. Bendt Bendtsen er dog ikke forslagsstiller, men de kommer alle fra hans gruppe i parlamentet. (Billede: Polfoto)

Sig ikke, at EU ikke kan levere underholdning. Først forbød de krumme agurker og børn under otte at puste balloner op. Siden ville en ungarer forbyde slik, der lignede tobak - et angreb på lakridspiber.

Nyeste forslag er en europæisk slipsedag. Bag initiativbetænkningen om en slipsedag er 11 medlemmer af den kristendemokratiske gruppe EPP, hvor Bendt Bendtsen sidder, fra blandt andet Kroatien, Irland, Sverige og Tyskland.

Forslagsstillerne “opfordrer Kommissionen til at indføre en "europæisk slipsedag", som vil gøre, at denne elegante beklædningsgenstand kan anerkendes som en del af europæisk kulturarv, identitet, kommunikation og design, med det formål at bevare og sikre gensidige forbindelser mellem europæere samt med resten af verden.”

Køb af bitcoins er undtaget moms ifølge EU-dom
Køb af bitcoins er undtaget moms ifølge EU-dom

Liberal Alliances EU-ordfører Christina Egelund peger i en mail på, at EU er presset af asylansøgere og sydeuropæisk økonomi.

- På trods af det skal parlamentarikerne i ramme alvor sidde og tage stilling til en slipsedag, og det er altså et skidt signal at sende, selvom det umiddelbart lyder harmløs, skriver hun.

LÆS OGSÅ: Irland undersøger Facebook-data efter EU-dom

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Mand omkommet - faldt i vandet ved havn
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx