Af Ritzau - 05/04-17 16:31

64-årig får straksdom på tre år efter aktion mod indbrud64-årig får straksdom på tre år efter aktion mod indbrud

Aktion mod indbrud i Nordjylland kastede også en narkosag af sig. 64-årig idømt tre års fængsel. Ni anholdt.

storybild

En aktion mod indbrud kastede en uventet gevinst i form af 1,7 kilo amfetamin af sig. En 64-årig er onsdag dømt for narkoen. Ni andre blev anholdt for indbrud - de otte er løsladt. Arkivfoto. (Billede: Graversen Thomas)

I en større aktion har Nordjylland Politi onsdag ransaget adskillige adresser og anholdt ni personer for indbrudskriminalitet.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Operation Tersus, som politiet har døbt operationen, var planlagt til at løbe af stablen onsdag morgen, men nye oplysninger betød, at politiet tyvstartede tirsdag aften.

- Vi fik oplysninger om, at en mand, som stod på vores liste, muligvis lå inde med stoffer, og vi valgte derfor at slå til mod hans adresse tirsdag aften, fortæller politikommissær Sune Myrup, der har haft ansvaret for Operation Tersus.

Det viste sig, at oplysningerne var korrekte. På mandens adresse fandt politiet 1,7 kilo amfetamin.

- Det var noget mere, end vi regnede med, siger Sun Myrup.

I forbindelse med narkofundet anholdt politiet to personer på 49 og 64 år. I et grundlovsforhør onsdag indrømmede den 64-årige, at stoffet var hans, og han blev idømt en straksdom på tre års fængsel. Den 49-årige blev løsladt.

De ni anholdte i onsdagens aktion var alle mænd i alderen 24-42 år. Ingen af dem har tilknytning til rocker- eller bandemiljøet.

Bortset fra én af mændene, der var efterlyst til afsoning af en dom, er de alle løsladt igen efter endt afhøring.

Adskillige adresser er blevet ransaget, og politiet har i den forbindelse beslaglagt enkelte tyvekoster. Desuden har man beslaglagt et stjålet køretøj og en mindre mængde narkotika i forbindelse med ransagningerne.

- Vi ved, at indbrud normalt stiger op til påske, og med dagens aktion har vi lagt et ganske massivt pres på det miljø, hvor gerningsmændene ofte skal findes, hedder det i en udtalelse fra Sune Myrup.

Nordjyllands Politi har siden marts foretaget anholdelser af 29 gerningsmænd til indbrud. Heraf er de 12 blevet varetægtsfængslet.

- Indbrud er et af vores vigtigste indsatsområder. Og netop derfor kører vi kontinuerligt efterforskning på området, understreger Sune Myrup og tilføjer, at politiet venter flere anholdelser i de næste par uger.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Bankernes nye boliglån: Billige, men...
bt.dk
Fantastisk start på anden halvleg:...
bt.dk
Jens Gaardbo spurgte prins Henrik,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx