Af Ritzau - 01/05-17 10:52; Opdateret: 01/05-17 11:20

Samtlige røde partier er gået frem siden valgetSamtlige røde partier er gået frem siden valget

De fem oppositionspartier ligger til 52,0 procent af stemmerne i ny måling, der giver blå blok 47,7 procent.

storybild

S-formand Mette Frederiksen kan på arbejdernes internationale arbejdsdag notere sig en fremgang på 1,7 procentpoint siden valget. Det viser en ny Voxmeter-måling for Ritzau, som giver S 28,0 procent af stemmerne. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

På arbejdernes internationale kampdag kan samtlige partier i rød blok notere sig en fremgang siden valget. Det viser en meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Med 1,7 procentpoint mønstrer Socialdemokratiet den største fremgang. Partiet står med 28,0 procent af stemmerne til at udbygge positionen som Folketingets absolut største parti.

De øvrige oppositionspartier kan notere sig lidt mere beskedne fremgange. Således er De Radikale gået 1,3 procentpoint frem til 5,9 procent. Alternativet er gået 1,0 procentpoint frem til 5,8.

Enhedslisten og SF har mindre fremgange på henholdsvis 0,6 og 0,2 procentpoint.

Omvendt viser målingen tilbagegang for alle fire blå partier - på nær De Konservative. Folketingets mindste parti ligger med en fremgang på 0,6 procentpoint siden valget til 4,0 procent.

Samlet står rød blok til 52,0 procent af stemmerne svarende til 93 mandater. Blå blok med VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti står til 47,7 procent, svarende til 82 mandater.

Den maksimale usikkerhed på målingen er på cirka plus/minus 2,8 procentpoint. Målingen baserer sig på interview gennemført fra 24. til 30. april med 1023 repræsentativt udvalgte personer.

Mens de fem oppositionspartier altså kan glæde sig over føringen, har Politiken dårlige nyheder til de af partierne, der kalder sig arbejderpartier.

Avisen kan mandag fortælle, at flere arbejdere stemte blåt end rødt ved seneste valg. Det viser en omfattende undersøgelse fra et kollegium af forskere.

Ved folketingsvalget gik 53 procent af arbejderstemmerne til blå blok med Dansk Folkeparti som det absolut største trækplaster.

Regeringens støtteparti fik 30 procent af alle arbejderstemmer - kun overgået af det traditionelle arbejderparti, Socialdemokratiet, der fik 31 procent.

Regeringspartiet Venstre fik 16 procent af arbejderstemmerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpebeløb: Nyt sommerhus på markedet...
bt.dk
Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Bendtner matchvinder i Super Cup:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx