Af Andreas Erboe Vestergaard - 21/07-17 09:31

Michael døde på hotelværelse i Thailand: 'Det var den mest forfærdelige nat i hele mit liv'Michael døde på hotelværelse i Thailand: 'Det var den mest forfærdelige nat i hele mit liv'

»Vi havde et helt specielt bånd.«

storybild

Michael Sauerberg (tv.) og Ole Santos (th.) blev gift i 2012. Tirsdag den 18. juli 2017 døde Michael Sauerberg i en alder af 45 år pludseligt under en ferie i Thailand.

Ordene kommer fra Ole Santos. Han var gift med den 45-årige Michael Sauerberg, der tirsdag aften døde pludseligt, mens parret var på ferie i Thailand.

At udsagnet er sandt, er man ikke i tvivl om, da BT taler med 46-årige Ole Santos i telefon fra Thailand.

»Han var en meget levende person. Han var en person, man samledes om, når han kom ind i et rum. Han var smilende og vittig, og han vadede bare ind i folks hjerter. Han elskede livet, og det skulle leves,« siger en tydelig berørt Ole Santos.

I disse uger skulle livet leves på ferieøen Phuket i det sydlige Thailand, som Michael Sauerberg var meget begejstret for. Han elskede ifølge sin mand maden, varmen og vandet i Thailand, men tirsdag aften fandt Ole Santos sin mand død, da han kom hjem til hotelværelset efter at have ordnet nogle ting i byen.

Selv om Michael Sauerberg led af en kronisk tarmsygdom, kom hans dødsfald både pludseligt og uventet.

»Det var den mest forfærdelige nat i hele mit liv, og det er de mest forfærdelige dage i mit liv,« siger Ole Santos.

På sengen lå Michael Sauerberg. Helt fredfyldt. Med benene på kors. Dødsårsagen er endnu ikke klarlagt.

»Han havde lagt sig for at hvile sig, og så er han sovet stille ind,« siger Ole Santos.

Ole Santos har tidligere været formand for Copenhagen Pride. Her engagerede Michael Sauerberg sig også i bestyrelsen, efter de to havde mødt - og faldet for - hinanden i maj 2010.

»Vi havde en date, og fra deraf var jeg solgt, og det var han også,« siger Ole Santos og tilføjer, mens tårerne presser sig på:

»Han var jordens kærligste mand. Han var altid god ved mig og lavede små overraskelser som at købe blomster til mig eller bage en kage.«

To år senere - i 2012 - blev de gift ved et kirkebryllup, hvor de blev viet af den 'skønneste lesbiske gadepræst', som Ole Santos formulerer det. Og i deres arbejde med Copenhagen Pride-festivalen var Michael Sauerberg en urokkelig støtte for sin partner.

Han var kreativ og tog sig af de praktiske ting i forbindelse med festivalen, der blandt andet indebærer en stor parade gennem gaderne i København.

»Han var en arbejdsbi. Han susede rundt alle steder. Han gjorde alt fra at lave kæmpe dekorationer til at passe baren eller binde 200 buketter,« fortæller Ole Santos.

»Han gik helhjertet ind i det, og han var enormt dedikeret,« siger den 46-årige kok i telefonen fra Thailand og forklarer, at homoseksuelles rettigheder var noget, der fyldte meget hos hans mand.

»Vi ville begge to have samme rettigheder som alle andre. Det var noget, han gik meget op i.«

De trak sig fra Copenhagen Prides bestyrelse i 2013. I oktober sidste år kastede de sig ud i deres seneste projekt og har de sidste ni måneder forpagtet cafeteriet i Herlufmagle Hallen - ikke langt fra deres hjem ved Broksø Gods lidt nord for Næstved på Sydsjælland, hvor de har boet med deres to små hunde samt flere undulater og papegøjer.De sprang ud i det uden livrem og seler, fortæller Ole Santos. Men det var meget karakteristisk for dem - og for Michael Sauerberg som person.

»Når Michael satte sig noget for, så skulle det gøres,« siger han og fremhæver sin afdøde mands evner som handyman, der senest resulterede i et stort fuglebur til parrets papegøjer.

»Han var på trods af sin sygdom og al modgang her i livet - han mistede sin mor og far, mens vi var sammen - evigt positiv, og det var han lige op til sin død,« siger Ole Santos.

Han fortæller, at de også var i Thailand sidste år. Her blev Michael Sauerberg dog syg, og mens han var indlagt, mistede han sin mor herhjemme. Derfor gik turen for knap en uge siden igen til ferieparadiset, for de skulle have en ordentlig ferie i det thailandske, som Michael Sauerberg var så glad for.Den 45-årige konditor og autodidakte blomsterbinder var frisk og glad på ferien, hvor de var af sted med et vennepar, og der var således ingen tegn på det triste og alt for tidlige dødsfald.

Det er et dødsfald, der har rørt mange. Både Ole Santos og Copenhagen Pride har delt nyheden om Michael Sauerbergs død på Facebook, og her er det strømmet ind med reaktioner, der bekræfter, hvad han betød for de mennesker, der kendte ham.

Ferien skulle først være sluttet næste fredag, men Ole Santos flyver nu hjem fra Thailand i weekenden. Udover sin mand efterlader Michael Sauerberg sig også en søster og tre niecer/nevøer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højesteret udviser LTF-medlem med...
bt.dk
Superliga-boss måtte fyre sin ven:...
bt.dk
Superliga-bejlerne tager første stik!...
bt.dk
Anfører Kjær støttede dopingdømt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx