Af - 11/03-14 08:37; Opdateret: 12/03-14 08:19

Da Eske fløj bort - Formentlig med spurveneDa Eske fløj bort - Formentlig med spurvene

storybild

22/3 2010 blev en sorgens dag for Lise Østergaard fra København.

Hun havde taget sin hunfugl, Eske (først var hun overbevist om, at fuglen var af hankøn, og ”Eskeline” klingede bare dårligt), med hjem til sin mor, der denne dag glemte at lukke lugen på Eskes bur.


Læs også: Tchibi flød død rundt i rør under jorden i flere afsnit

Eske var vant til at flyve ude – inden for, men fra sine mange ophold i bur på terrassen havde den blå undulat udviklet stor interesse for gråspurve, hvorfor teorien fra den tidligere ejer er, at Eske så sit snit til at flyve med spurvene, da muligheden bød sig.

- I dag har jeg indset, at den ikke kommer tilbage, siger Lise Østergaard: - Måske er den blevet nogens måltid.


Læs også: Jumbo - Danmarks hurtigste skildpadde

Gav efterlysningssedlen nogen respons?

- Ja, der kom faktisk en del fra folk, der havde set forskellige fugle. Blandt andet var der én, der ringede og fortalte om en blå undulat i en hæk på Vejlands Allé. Men da jeg kom der ud, kunne jeg konstatere, at det ikke var Eske, og kort efter fløj den.

Der kom også fire små drenge med en anden bortfløjen fugl, som altså ikke var Eske, men den fugl valgte vi at beholde. Den fik min mor, og den fik navnet ”Pipper”. Den bortkom for ca. tre måneder siden, siger Lise Østergaard.


Læs også: Gitte reddede killing fra vinterkulden

Hvordan var det at miste Eske?

- Det er vanskeligt at beskrive overfor en fremmed. Men det var en sorgens dag – og sørgeligt længe efter. Jeg savnede den, siger Lise Østergaard.

Har du anskaffet dig en ny fugl?

- Nej. Jeg er gået lidt over i den anden grøft og har anskaffet mig fisk. Gubbier. De kan ikke stikke af, siger Lise Østergaard.


Læs også: Uvisheden er det værste: Katten forsvandt sporløst

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx