Af Christian Hansen - 03/01-18 21:05

Verdens dyreste vodka stjålet i Danmark: 'Lige nu skylder jeg otte millioner'Verdens dyreste vodka stjålet i Danmark: 'Lige nu skylder jeg otte millioner'

'Lige nu tager han det egentligt rimelig roligt og siger, at han skal nok finde den igen.'

Brian Ingberg

Et tyveri af en enkelt flaske vodka betyder nu, at indehaver af verdens største vodka-samling, der ligger under bodegaen Cafe 33 på Vesterbro i København, skylder en større millionsum til en russisk rigmand.

Det er den virkelighed Brian Ingberg tirsdag måtte sande, da det stod klart, at verdens dyreste flaske af alkohol-typen - en Russo Baltique vodka til en værdi af otte millioner kroner - var blevet taget blandt 1.200 andre vodkaflasker, der står gemt af vejen under en lem i gulvet bag baren i hans bodega.

Brian Ingberg er indehaver af Café 33 på Vesterbro, hvorfra en flaske vodka til en værdi af 8 millioner kroner er stjålet. (Billede: Mads Joakim Rimer Rasmussen)

Den milliondyre flaske har været udlånt til Brian Ingberg af russeren Leon Dartz, der ejer luksusbil-fabrikanten Dartz Motorz, og den danske vodka-entusiast fortæller, at han naturligvis er berørt af situationen, selvom flaskens ejermand ifølge Brian Ingberg er afklaret med, at den voldsomt værdifulde flaske, der er lavet af tre kilo guld og tre kilo sølv, er væk.

Verdens dyreste flaske er lavet af ikke mindre end tre kilo guld og tre kilo sølv. Den har et læderbånd fra den første Monte Carlo-bil fra 1912 (Billede: Brian Ingberg)

»Lige nu tager han det egentligt rimelig roligt og siger, at han skal nok finde den igen. Han er en super cool fyr. Vi har desværre ikke forsikret den flaske, så lige nu skylder jeg ham desværre otte millioner, men han tager det meget roligt, så vi må se, hvad der sker herfra. Andet kan jeg ikke rigtig gøre. Han tager det nok mere roligt, end jeg gør,« siger Brian Engberg, der fortæller, hvordan det gik til, at verdens dyreste flaske vodka havnede under den forholdsvist anonyme bodega.

»Leon Dartz er en stor vodka-nørd, som jeg, og det er derfor, vi har snakket sammen. Han syntes, at flasken skulle stå herovre, fordi det her er verdens største samling og flasken er verdens dyreste. Det syntes han var rigtig spændende, og jeg syntes også, det var en sjov ide,« siger han og fortsætter:

»Første gang han nævnte det for mig, at han ville sende den herover, syntes jeg, det var en rigtig dårlig ide, for jeg gad ikke have for otte millioner kroner vodka stående, men han insisterede på det, og så tænkte jeg, 'det skal den selvfølgelig.'«

Verdens dyreste flaske vodka er natten til tirsdag den 2. januar 2018 blevet stjålet fra Cafe 33 på Vesterbro i København, hvor verdens største vodka samling også holder til og den ses her, onsdag den 3. januar 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018) (Billede: Mads Claus Rasmussen)

Men flasken forsvandt, da to maskerede mænd natten til tirsdag med en nøgle låste bodegaens gitterport op, hvorefter de brækkede indgangen til kælderrummet med vodka-samlingen op. Fremgangsmåden får Brian Ingberg til at mistænke, at gerningsmændene er nogen, han kender.

»Det er ikke superfedt. Det er brandærgerligt, men jeg synes det er endnu mere ærgerligt, at det muligvis er nogen, jeg kender, eller nogen der har relationer til nogen, jeg kender.«

Vodkasamlingen findes under Cafe 33 på Vesterbro i København (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018) (Billede: Mads Claus Rasmussen)

Brian Ingberg anmelder vodka og har opbygget sin samling i løbet af tyve år gennem køb og gaver fra blandt andre forretningsforbindelser eller fabrikanter, der vil have deres flasker anmeldt, oplyser han.

Københavns Politi har bekræftet at have modtaget en anmeldelse af tyveriet.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny milliardfond vokset ud af...
bt.dk
Armstrong indgår millionforlig med...
bt.dk
Naboer stiktossede over nyt...
bt.dk
Advarer mod aggressiv og smitsom...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx