Af Ritzau - 24/09-16 15:21

Politiet går i tænkeboks efter nedrivning af kameraerPolitiet går i tænkeboks efter nedrivning af kameraer

Der findes mange slags overvågningsudstyr, både det der kan ses, og noget der ikke kan ses, siger politileder.

storybild

(Billede: Martin Sylvest)

Efter nedrivning af overvågningskameraer i Pusher Street på Christiania for anden dag i træk går Københavns Politi nu i tænkeboks for at overveje, om der kan sættes en anden form for overvågning op.

Det siger lederen af politiets Taskforce Pusher Street, Dannie Rise.

Han opfordrer christianitterne til ikke at blande en ideologisk modstand mod overvågning ind i sagen.

- Jeg havde helst set, at man havde ladet overvågningen blive. Man skal huske på, at det er en midlertidig foranstaltning for blandt andet at skabe øget tryghed i området, siger Dannie Rise og fortsætter:

- Så lad nu det her være en kamp mellem politiet og pusherne, og hvis man af ideologiske årsager har en holdning til overvågning, så lade være at blande den ind i det.

Fredag opsatte Københavns Politi for første gang to overvågningskameraer på husmure i Pusher Street, men kameraerne blev revet ned i løbet af få timer. Det gentog sig lørdag, da politiet fra morgenstunden igen satte kameraer op.

Først på eftermiddagen fjernede fire-fem ukendte mænd først det ene og så det andet kamera ved hjælp af et langt, tykt tov. Også disse kameraer sad kun højt på husmuren i ganske få timer.

Efter nedrivningen går politiet nu i tænkeboks og overvejer andre muligheder for overvågning.

- De sidste dage har vi forsøgt dialogsporet, men kameraerne er desværre blevet revet ned. Nu går vi i tænkeboks for at se, hvilke muligheder der ellers er for at sætte overvågning op derude, siger Dannie Rise.

- Der er rigtig mange måder at opsætte overvågning på, både noget man kan se, og noget man ikke kan se. Det er det, vi nu går i gang med at overveje, siger han.

Foto: Scanpix

OVERBLIK: Kameraer på Christiania revet ned to gange

En politimæssig rutineopgave på Christiania udviklede sig i slutningen af august dramatisk, da en person pludselig trak et våben og skød mod to politifolk og en civil person.

Siden er hashboder blevet revet ned, politiet har sat overvågningskameraer op to gange, og ukendte personer har revet kameraerne ned igen et tilsvarende antal gange.

Få et overblik over de seneste ugers forløb i og omkring Pusher Street på Christiania:

* To politifolk bliver ramt af skud under en rutineopgave på Christiania omkring klokken 23 onsdag 31. august.

* Den ene bliver ramt i hovedet. Det er i slutningen af september usikkert, hvordan politiassistentens tilstand er. Den anden bliver ramt i benet og bliver udskrevet cirka en uge senere.

* En civil person af udenlandsk herkomst bliver også ramt i benet.

* Den mistænkte i sagen, en 25-årig mand, bliver efter en intens menneskejagt anholdt i Tårnby på Amager tidligt torsdag 1. september.

* Han bliver skudt af politiet i forbindelse med anholdelsen og dør natten til fredag 2. september af sine kvæstelser.

* Ifølge Københavns Politi havde den mistænkte forbindelse til den organiserede hashhandel på Christiania.

* Fredag 2. september klokken ni går en gruppe christianitter i gang med at rive hashboderne i Pusher Street ned.

* På et fællesmøde på Christiania cirka to uger efter skyderierne aftaler beboerne, at de vil indfri en række af politiets ønsker. De nikker blandt andet ja til midlertidig videoovervågning, mere lys, forbedring af politiets indgang og et indkørselsforbud for taxaer i Prinsessegade.

* Fredag hænger politiet kameraer op i Pusher Street på Christiania. Der går dog ikke mange timer, før kameraerne bliver revet ned igen af ukendte personer.

* Politiet installerer lørdag morgen igen to kameraer på fristaden. Ligesom fredag går der ikke mange timer, før ukendte personer har pillet overvågningen ned igen. Lørdag eftermiddag oplyser politiet, at man nu går i tænkeboks for at overveje næste skridt.

LÆS OGSÅ: Ukendte mænd river kameraer ned i Pusher Street

LÆS OGSÅ: Efter få timer er tv-overvågning på Christiania revet ned

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx