Af - 24/08-16 10:26

Har du snydt dig til store muskler? Det kan gøre dig impotentHar du snydt dig til store muskler? Det kan gøre dig impotent

Ny forskning her fra Herlev og Gentofte Hospital, der netop er offentliggjort afdækker hvad prisen er for at tage anabolske steroider

Impotens, manglende sexlyst og depression. Det er prisen for at snyde sig til store muskler ved at tage anabolske steroider, og det koster i flere år efter, den sidste dosis er sprøjtet ind i kroppen.

Det viser ny forskning her fra Herlev og Gentofte Hospital, der netop er offentliggjort.

- Det giver en lang række ubehagelige bivirkninger at tage anabolske steroider: træthed, impotens og nedsat sexlyst er blot nogle af dem. Vores undersøgelse viser, at symptomerne fortsætter i mange år efter brug af de anabolske steroider, fortæller Jon Rasmussen, der har stået i spidsen for undersøgelsen. Han er læge og ph.d studerende på Medicinsk Afdeling, Herlev Hospital.

I samarbejde med kolleger på Center for Endokrinologi og Metabolisme på Herlev Hospital og med Caroline Kistorp, overlæge og forskningslektor som forsøgsansvarlig har Jon Rasmussen undersøgt data for en række forskellige mænd.

- Steroiderne gør, at mænd bliver dårligere til at producere testosteron selv, og 40 procent af de tidligere misbrugere havde stadig bivirkninger, fortæller Jon Rasmussen.

Jon Rasmussen har sammenlignet 37 mænd, der tager anabolske steroider, 33 der tidligere har taget dem og 30 mænd, der aldrig har brug anabolske steroider. Hos mændene, der tidligere havde taget anabolske steroider, var der i gennemsnit gået to og et halvt år fra sidste indsprøjtning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx