Af - 13/06-13 08:59; Opdateret: 13/06-13 09:14

Airbnb er ulovligt i DanmarkAirbnb er ulovligt i Danmark

Airbnb-brugere bryder loven ved at udleje boliger til turister, fastslår Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter samt Lejernes Landsorganisation.

storybild

Ifølge Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter samt LLO, er det ulovligt at udleje sin bolig til turister som privatperson i Danmark.

Det er blevet ekstremt populært for danskere at udleje deres private boliger til turister.

I København er der lige nu 4200 private boliger til udlejning via tjenesten Airbnb.com.

Men metroxpress kan i dag afsløre, at de mange danskere, der tjener penge på at have turister sovende jævnligt, bryder lejeloven.

Det fastslår både Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter samt Lejernes Landsorganisation.

»Formelt set er det i strid med boligreguleringsloven, hvis man udlejer sin bolig til ferie-formål eller midlertidig benyttelse. Man må ikke bruge den til andet end helårsbeboelse uden at have kommunalbestyrelsens samtykke, og det er det, man forbryder sig mod,« siger fuldmægtig Nils Hein fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

LÆS OGSÅ: Flere københavnere lader turister sove i deres senge

Cheføkonom Jesper Larsen fra LLO er enig:

»Hvis man lejer sin lejlighed ud nogle uger om året, så er det i strid med reglerne for benyttelse af boliger. De skal bruges til beboelse og ikke hotelvirksomhed,« siger Jesper Larsen og tilføjer:

»Folk skal have trygge boligvilkår. Hvis vi åbner op for, at man bare kan leje ud som et slags hotel, så har man undergravet hele boliglovgivningen.«
Airbnb »stiller store spørgsmålstegn« ved tolkningen af loven:

»Airbnb hjælper folk til at tjene penge ved at sætte dem i stand til af og til at leje deres hjem ud til rejsende, der leder efter unikke overnatningsmuligheder. Reglerne på området er uklare,« siger Kim Rubey, kommunikationschef for Airbnb.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Godsejer stævner kommune for højt...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx