Af - 15/05-14 10:58

Giraffen Binti slipper for aflivning i Odense: Sendes til udlandetGiraffen Binti slipper for aflivning i Odense: Sendes til udlandet

Det er heldigt, at Binti er en hungiraf.

storybild

(Billede: Odense ZOO / Ard Jongsma )

På mandag tager den 2½ år gamle giraf Binti den lange rejse fra Odense Zoo til ZooParc de Beauval i Frankrig. Det skal den dels for at undgå indavl hos bestanden i Odense, men også for at hjælpe den franske zoos egen bestand af langhalsede dyr.

Men det er heldigt, at Binti er en hungiraf, for ellers var der en større chance for, at den ville have lidt samme skæbne som Marius, der skabte røre i hele verden.

Plat eller pletskud? Carlsberg leger med døde zoo-dyr
Plat eller pletskud? Carlsberg leger med døde zoo-dyr

Zoo bestormes igen af vrede Facebook-brugere
Zoo bestormes igen af vrede Facebook-brugere

- Der er ikke brug for så mange hanner, fordi de ikke kan sammen i fangenskab. Så hunner er i højere kurs, siger zoolog Michael Wallberg Sørensen fra Odense Zoo til metroxpress.

Han beskriver Binti som en kvik og nysgerrig giraf, der er svær at løbe om hjørner med. Binti bliver transporteret i en speciel trailer, hvor man kan sænke og hæve taget, og den vil blive tilset flere gange i løbet af den lange køretur.

Aflivning af københavnske løver går verden rundt
Aflivning af københavnske løver går verden rundt

Så meget skrev medierne om Marius
Så meget skrev medierne om Marius

Michael Wallberg Sørensen fortæller, at alle de unger, som de har i deres otte-giraf store bestand, lige nu er hunner. Allerede til næste år vil man formentlig sende tre andre hungiraffer afsted til udenlandske zoos, som er med i EAZA-samarbejdet, hvor zoologiske haver skal leve op til en række krav, så dyrene er sikret en høj levestandard.

Dog aviser zoologen ikke, at man i fremtiden vil være nødt til at aflive dyr, hvis man ikke kan finde et godt sted til dem.

- Vi prøver jo altid at komme af med dyrene til andre zoos, men der er ikke meget ved at sende dyr til et sted, hvor det har en ringe livskvalitet resten af sit liv. Det er ikke fair, siger han og lægger vægt på, at det aldrig er sjovt at skulle aflive dyr:

- Jeg arbejder i zoo, fordi jeg har en passion for dyr og bevarelse, og ikke fordi det er sjovt at slå dem ihjel. Hvis man afliver dem er det jo sidste udvej, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lego-familie har tabt gigantbeløb
bt.dk
Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Ziegler om forhandlinger: Jeg er...
bt.dk
Tøjgigant lider i Danmark: Værste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx