Af - 25/09-14 21:03

Radikale ministre misbrugt i cykelreklameRadikale ministre misbrugt i cykelreklame

Cykelfirmaet Velorbis pillede i går billeder af Helle Thorning-Schmidt, Magrethe Vesterager og Morten Østergaard på firmaets cykler af hjemmesiden. De var brugt uden tilladelse

storybild

Flere radikale troppede op hos Dronning Margrethe på cykler fra firmaet Velorbis. Billeder af det blev efterfølgende brugt i en reklame. (Billede: Polfoto)

I tre år har de radikales ministre, herunder både den nuværende og tidligere formand, uforvarende reklameret for designercykler fra firmaet Velorbis.

Går denne reklame over stregen?
Går denne reklame over stregen?

Da de i sin tid skulle til audiens hos Dronning Margrethe, cyklede fire radikale ministre til Amalienborg på det danske firma Verlorbis' cykler. Både Margrethe Vestager, Morten Østergaard, Martin Lidegaard og tidligere kulturminister Uffe Elbæk brugte Velorbis-cykler, som de havde lånt af Folketinget. Manu Sareen brugte egen ladcykel, mens Christian Friis Bach ankom i en Ellert.

Velorbis lagde straks billeder af turen ud på firmaets hjemmeside og på facebook og skrev i en reklametekst, hvordan de radikale ministre valgte at 'ankomme i stil til Dronningens residens'. Her tilføjede firmaet en mail og et telefonnummer, hvis man ville købe en cykel.

L'easy betaler kæmpebøde
L'easy betaler kæmpebøde

Det er forbudt for ministre at medvirke i reklamer. Under den tidligere regering fik eksempelvis Lene Espersen kritik for at reklamere for sild og øl.

Cykelfirmaet fjernede i foregårs billederne af de cyklende ministre.

- Reklamen er nu pillet af. Tak for omtalen :-), skriver medstifter Kenneth Bødiker fra Velorbis.

Kendt ejendomsmægler politianmeldt for ulovlige reklamer
Kendt ejendomsmægler politianmeldt for ulovlige reklamer

Metroxpress kunne tidligere på ugen fortælle, at firmaet også har brugt et billede af Helle Thorning-Schmidt, hvor hun trækker en af deres cykler, der endda er doneret af cykelfirmaet.

Det Radikale Venstre vil nu også tage kontakt til firmaet, skriver sekretariatschef Rasmus Grue Christensen:

- Vi er blevet bekendt med, at et firma har brugt et billede fra begivenheden til markedsføringsformål. Det tager vi naturligvis afstand fra, hvilket vi også vil formidle direkte til det pågældende firmaet.

TV: Ikea gør grin med Apple i ny reklame
TV: Ikea gør grin med Apple i ny reklame

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har fem børn og 18 år yngre kæreste:...
bt.dk
'Ja, jeg onanerer. Det gør din...
bt.dk
Bendtner udstilles og revses: 'Han...
bt.dk
Jeg blev ringet op af en fremmed...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx