05/01-16 14:01

EU kalder Danmark til asylmødeEU kalder Danmark til asylmøde

Onsdag skal Danmark, Sverige og Tyskland diskutere flygtningestrøm og Schengen-samarbejde med EU-Kommissionen.

storybild

(Billede: Polfoto)

EU's kommissær for migration har inviteret Danmark, Sverige og Tyskland til et møde om flygtningekrisen og Schengen-samarbejdet onsdag.

Det oplyser kommissæren, Dimitris Avramopoulos, selv på Twitter.

Indbydelsen kommer, dagen efter at Danmark har indført 10 dages midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse, samtidig med at Sverige indførte det såkaldte transportøransvar med id-kontrol af alle indrejsende.

EU-Kommissionen har dog allerede udtrykt forståelse for den danske beslutning om at indføre strikprøver af trafikken ved grænsen til Tyskland.

- Kommissionen kan sige, at det synes at være en situation omfattet af reglerne, og vi vil nøje overvåge situationen og holde både EU-Parlamentet og medlemslandene orienteret, udtalte Avramopoulos' talsperson, Tove Ernst, på et pressemøde i Bruxelles tirsdag middag.

Ifølge Schengenreglerne skal et medlemsland stå over for "en alvorlig trussel mod den offentlige orden eller den indre sikkerhed" for at kunne genindføre midlertidig grænsekontrol.

TV: Her tester Anders Breinholt den nye grænsekontrol
TV: Her tester Anders Breinholt den nye grænsekontrol

Netop den vending brugte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), da hun mandag - som foreskrevet - informerede EU-Kommissionen om den danske grænsekontrol.

I sit brev til kommissær Avramopoulos skrev Støjberg, at Danmark som følge af de andre nordiske landes tiltag – især Sveriges id-kontrol – står over for "en alvorlig trussel mod den offentlige orden og den indre sikkerhed, fordi et meget stort antal illegale migranter kan strande i Københavnsområdet i løbet af kort tid".

Det er også Inger Støjberg, der deltager i flygtningemødet i Bruxelles onsdag.

EU blåstempler foreløbig den danske grænsekontrol
EU blåstempler foreløbig den danske grænsekontrol

Der er afsat to timer til mødet mellem EU-kommissæren, Støjberg og hendes kolleger fra Sverige og Tyskland. De mødes onsdag klokken 10.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx