Af Lars Sejr - 29/05-15 17:02

Østergaard uenig med Thorning: Ulandshjælpen skal opØstergaard uenig med Thorning: Ulandshjælpen skal op

De Radikale vil hæve udviklingsbistanden, selvom Socialdemokraterne ikke mener, der er råd til det.

storybild

Morten Østergaard (R). (Billede: Polfoto/arkiv)

Da Socialdemokraterne, Radikale og SF for snart fire år siden gik i regering sammen, var et af de punkter, de tre partier kunne enes om, at udviklingsbistanden skulle hæves til én procent af bruttonationalindkomsten (BNI).

Men det er ikke sket, og fredag har Socialdemokraterne i deres valggrundlag erklæret, at partiet heller ikke mener, at der bliver råd til at give mere til verdens fattigste lande i den kommende valgperiode.

- Vi kunne ikke i en krisetid komme derop, og det kommer vi heller ikke til i en kommende valgperiode, sagde Helle Thorning-Schmidt på et pressemøde i Aarhus, hvor Socialdemokraterne lagde deres valggrundlag frem.

TV: Bødskov - vi skal kigge på strammere dagpengeregler
TV: Bødskov - vi skal kigge på strammere dagpengeregler

Men De Radikale holder fast i ambitionen om at løfte støtten til verdens fattigste lande.

- Jeg mener, vi skal fortsætte med at genoprette udviklingsbistanden til én procent, som den var, senest SR var ved magten, skriver den radikale leder, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, på Facebook.

- Der er flere flygtninge i verden nu end på noget tidspunkt siden Anden Verdenskrig. Syrien er måske verdens største flygtningekatastrofe nogensinde, skriver han.

- Hvis vi skal have en verden, hvor folk ikke skal flygte for at leve, skal lande som Danmark også tage ansvar for de dele af verden, hvor nøden er størst.

UGENS BEDSTE SNAPS: Så blev valget skudt i gang – og I var med
UGENS BEDSTE SNAPS: Så blev valget skudt i gang – og I var med

Også den tidligere regeringspartner SF er fortørnet over, at Socialdemokraterne afviser højere ulandshjælp, efter at regeringen så sent som i finanslovaftalen i efteråret bekræftede, at målet om en procent stod ved magt.

- Jeg forstår simpelthen ikke, hvad der er sket, siden vi i efteråret bekræftede hinanden i, at vi har en fælles ambition hos centrum-venstre om, at Danmark skal yde en procent af vores rigdom til at bekæmpe fattigdom, siger SF's udviklingsordfører, Trine Mach.

LÆS OGSÅ: Forsker: Sådan bliver valget på de sociale medier

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen i retten: Praktikant var...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Kendt shoppingcenter udvider: Nu...
bt.dk
Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx