Af - 28/05-14 20:05

Mail afslører, at Allers top kendte til tys-tys-kildeMail afslører, at Allers top kendte til tys-tys-kilde

Udgivelsesdirektør i Aller Media, Per Ingdal, diskuterede i 2011 tys-tys-kilden med den daværende chefredaktør for Se og Hør.

storybild

Tys-tys-kilden var kendt helt oppe i direktionen hos Aller, der udgiver Se og Hør. (Billede: Polfoto)

Det er ikke kun på Se og Hør, men også toppen af bladets udgiver, Aller Media, der har kendt til ugebladets brug af den såkaldte tys-tys-kilde til at skaffe ulovlige oplysninger om kendtes kreditkort.

Ifølge BT sendte Se og Hørs daværende chefredaktør Kim Henningsen i september 2011 en mail til Per Ingdal, Allers udgivelsesdirektør, om bladets brug af kilden. Og her bekræfter Per Ingdal at have kendt til kilden.

- Første gang vi i direktionen blev orienteret om, at der fandtes en sådan kilde, var da du (Kim Henningsen, red.) orienterede om det kort efter din tiltrædelse, skriver Per Ingdal.

Mediechefer: Sært, hvis Aller ikke kendte til overvågning
Mediechefer: Sært, hvis Aller ikke kendte til overvågning

Kim Henningsen tiltrådte som chefredaktør på Se og Hør i 2009. Inden da varetog netop Per Ingdal jobbet, mens Aller ledte efter en afløser for Henrik Qvortrup, som stoppede i 2008.

Per Ingdal afviser dog i mailen at have hørt om tys-tys-kilden i sin tid som fungerende chefredaktør. Det fremgår heller ikke, om Allers administrerende direktør, norske Pål Thore Krosby, blev bekendt med kilden i forbindelse med den orientering af ”direktionen”, som Per Ingdal omtaler.

Aller-topchef fremrykker barsel efter Se og Hør-skandale
Aller-topchef fremrykker barsel efter Se og Hør-skandale

Årsagen til mailkorrespondancen var ifølge BT, at Kim Henningsen ville fyre journalisten Ken B. Rasmussen, men frygtede, at Ken B. Rasmussen ville offentliggøre brugen af tys-tys-kilden som hævn.

Politiet ransager Se og Hør - flere journalister anholdt
Politiet ransager Se og Hør - flere journalister anholdt

I en kommentar til de nye oplysninger skriver Allers kommunikationsansvarlige, Kasper Kankelborg, ”Aller kan ikke kommentere på detaljer eller nye informationer, som løbende dukker op i sagen”, men at bladhuset tager afstand fra ulovlig overvågning.

Hele Aller-koncernen skal undersøges i Se og Hør-sag
Hele Aller-koncernen skal undersøges i Se og Hør-sag

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du Sascha Dupont fra Hit med...
bt.dk
Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
Ben & Jerrys fejrer fødselsdag med...
bt.dk
Efter afsporing: Store forsinkelser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx