Af BERIT HARTUNG - 07/06-17 07:40

Skypumpe, skybrud og kæmpehagl i nat: Her var uvejret værstSkypumpe, skybrud og kæmpehagl i nat: Her var uvejret værst

Solen tog en slapper tirsdag eftermiddag og aften, og det gav lokale skybrud i det jyske, og i resten af landet også en våd og blæsende aften.

storybild

Der faldt rigtig meget regn over Danmark tirsdag eftermiddag og aften. Især i det jyske, hvor der flere steder blev registreret skybrud. (Billedet er dog hentet i arkivet og viser altså ikke den aktuelle situation) (Billede: Claus Fisker)

Det blev en sommeraften af de mere våde, da en koldfront tirsdag eftermiddag og aften passerede landet.

Især for jyderne mod vest og øst, blev det meget vådt og blæsende. Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut blev der registreret skybrud i både Syd-, Vest- og Østjylland. Her faldt der lokalt flere steder mellem 15 til 20 millimeter regn på en halv time, som er kriterierne for skybrud.

Samtidig fulgte der både torden og en del vindstød med uvejret.

»Der var en del vindstød af kulingstyrke, og det har selvfølgelig gjort oplevelsen af skybrudene og det kraftige regnvejr voldsommere. Der har været lidt gang i den, men juni måned kan jo byde på stort set al slags vejr.«

Det siger vagthavende meteorolog ved DMI, Frank Nielsen, onsdag morgen.

Ifølge TV2 blev der i Sønderjylland set en skypumpe, da fronten med regn og torden kom forbi. Og på Fanø faldt der kæmpehagl med en diameter på 3,5 centimeter.

Selvom uvejret var værst for jyderne, var der en god portion vand til os alle sammen. Heldigvis var det ifølge dr.dk ikke så slemt, at det krævede assistance fra Beredsskabsstyrelsen.

Trump chokerede sine rådgivere under tale: Hvem havde fjernet den linje?
Trump chokerede sine rådgivere under tale: Hvem havde fjernet den linje?

Onsdag morgen ligger der det, meteorologen kalder 'et godt gedigent regnvejr' over hovedstaden, og der er desværre ikke noget, der tyder på, at du kan hoppe i hverken bikini eller bar mave lige forløbig. De næste to døgn bliver nemlig efterårsagtige rent vejrmæssigt.

»Det er lidt noget pjat at sige, at det bliver efterår, men det bliver køligere, og både i eftermiddag og aften (onsdag, red.) bliver det meget blæsende og nogle steder med vindstød af hård kuling. Det kan godt føre tankerne hen på en sommerstorm,« siger Frank Nielsen og tilføjer, at der især ved Vadehavet er risiko for stormende kuling og en vandstand, som er et par meter over normalen for denne årstid.

USA går solo og afviser fælles OECD-erklæring om handel
USA går solo og afviser fælles OECD-erklæring om handel

Ekspert: Dette ord kan stoppe ALLE skænderier med din partner
Ekspert: Dette ord kan stoppe ALLE skænderier med din partner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx