Af Ritzau - 17/11-16 16:31

V-borgmester: Slingrekurs i vindmøllesag er noget rodV-borgmester: Slingrekurs i vindmøllesag er noget rod

Regeringens håndtering af sagen om de kystnære vindmøller har ikke været køn, mener Lemvigs borgmester.

storybild

Først blev der indgået en aftale om opførelsen af kystnære vindmøller. Så tog regeringen dem af bordet, og nu ser de ud til at være tilbage igen. (Billede: Scanpix/Søren Bidstrup)

Det har været noget rod, at regeringen har sået tvivl om opførelsen af de kystnære havvindmøller.

Det mener Lemvigs borgmester, Erik Flyvholm (V), der siden aftalen om at opføre vindmøllerne i energiforliget fra 2012 har kunnet se frem til vindmøller ud for Thyborøn.

- Det har ikke været kønt, og der har været en del slingrekurs. Vi gik i gang med arbejdet i loyalitet over for, at der blev indgået et forlig.

- Vi og mange virksomheder og mennesker har arbejdet målrettet mod det i forvisning om, at aftalen blev gennemført, siger han.

Men regeringen har tidligere foreslået at droppe de kystnære vindmøllerne for at finansiere afskaffelsen af den PSO-afgift, som Folketingets partier netop nu forhandler om.

Ritzau erfarer dog torsdag, at regeringen nu alligevel går med til at opføre vindmøllerne.

- Jeg har fuld forståelse for problemstillingerne omkring PSO-afgiften, men det har været noget slinger i forhold til virksomhedernes arbejde for at gøre sig klar til opgaven, siger Erik Flyvholm.

Der er i forbindelse med vindmøllerne blandt andet blevet udvidet med kajer på Thyborøn Havn, der kan klare tunge løft. Nu glæder borgmesterens sig til de ekstra arbejdspladser, der ifølge Finansministeriets beregninger vil følge med vindmøllerne.

- Vi ser det som en mulighed for yderligere erhvervsudvikling her i Midt- og Vestjylland, og vi forventer selvfølgelig, at det giver mulighed for flere arbejdspladser, siger han.

Der er dog en ting, der bekymrer borgmesteren. For alt efter placeringen af vindmøllerne kan det påvirke turismen i området, mener han.

- Hvis man placerer dem hele vejen ned langs kysten, så vil det give en visuel påvirkning af et rigtig flot kystlandskab.

- Vi kunne godt tænke os, at man grupperer dem og lægger dem i det nordvestlige hjørne område af det, der er lagt ud. Det er vi gået i dialog med regeringen om, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx