14/04-14 22:35

Danskerne dropper Tysklands-turenDanskerne dropper Tysklands-turen

storybild

(Billede: Polfoto)

Nedsættelsen af afgifterne på øl og sodavand sidste sommer har medført et markant fald i bryggeriernes salg til grænsebutikkerne i 2013.

Alene ”eksporten” af sodavand var 5,2 pct. lavere end i 2012, viser kontrollerede tal fra revisionskoncernen Deloitte. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

Danske butikker lider under udenlandsk nethandel
Danske butikker lider under udenlandsk nethandel

Tallene fra Deloitte er de eneste ”rigtige” for grænsehandlen, da de er indsamlet af en neutral opmand og derfor også danner grundlag for Skatteministeriets opgørelser af grænsehandlen og grænsehandelsrapport.

Salget af øl til grænsen gik tilbage, og for første gang i årevis steg det indenlandske danske ølsalg. Salget af sodavand i Danmark gik frem med 4 pct., viser tal fra Bryggeriforeningen.

»Vi tror på, at en ganske stor del af fremgangen af salget i Danmark skyldes afgiftsændringerne. Fremgangen i ølsalget kommer efter 10-15 år med konstant tilbagegang, så det er ikke kun, fordi sommeren var god, at udviklingen er vendt,« siger direktør Niels Hald fra Bryggeriforeningen.

De lovede billigere øl, men priserne falder ikke
De lovede billigere øl, men priserne falder ikke

Afgiftsnedsættelserne på øl og sodavand trådte endda først i kraft i 2. halvår af 2013, og hos Bryggeriforeningen håber man på yderligere afgiftsnedsættelser i forbindelse med regeringens forhandlinger om de kommende vækstpakker.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx