Af - 25/04-14 15:00; Opdateret: 25/04-14 17:41

Top 10: Her er Danmarks dummeste soldaterTop 10: Her er Danmarks dummeste soldater

Danske soldater må hverken brændemærke deres soldaterkammerater, løbe nøgne rundt på Amalienborg Slotsplads eller stjæle trusser fra de kvindelige værnepligtige, viser den seneste årsrapport fra Forsvarets Auditørkorps.

storybild

(Billede: Polfoto/Holsting Klaus)

Der er rigtig mange ting, de danske soldater ikke må. Heldigvis udgiver Forsvarets Auditørkorps, der efterforsker og dømmer sager om militærets ansatte, hvert år en rapport med eksempler på utilbørlig opførsel. Her er metroxpress' liste over de de ti dummeste overtrædelser i det danske forsvar i 2013:

10. En 27-årig sergent blev idømt en bøde på 1.500 kr. for at have forladt en en øvelse sammen med en yngre officer for at gå på værtshus.

Kvindelig soldat amok med gaffel
Kvindelig soldat amok med gaffel

9. En værnepligtig var i besiddelse af 74 ½ morfinpiller på et kaserneområde. Den værnepligtige risikerede fængsel, da rigsadvokatens bødetakster kun går op til 49 piller, men da der ”ikke var indikationer for videreoverdragelseshensigt”, slap soldaten i stedet med en forhøjet bøde på 12.000 kr.

8. En søværnsmand blev idømt betinget fængsel i 20 dage, en bøde på 14.000 kr. og mistede kørekortet i tre år for at have kørt spirituskørsel med en promille på ”mindst 2,02” på militært område.

Auditørkorps undersøger mishandling af værnepligtige
Auditørkorps undersøger mishandling af værnepligtige

7. En overkonstabel (menig, professionel soldat, red.) blev idømt 30 dages betinget fængsel for at have stjålet en 20 fods container til en værdi af ca. 15.000 kr. fra sin arbejdsplads.

6. En værnepligtig fik en bøde på 3.000 kr. for at have stjålet i alt 26 par dametrusser fra to kvindelige værnepligtige i en periode på ca. to måneder under militærtjeneste på et af søværnets skibe.

5. To gardere valgte efter en bytur at løbe nøgne rundt på Amalienborg Slotsplads. Det gav en bøde på 1.500 kr., da de dermed ”udviste en adfærd, der var egnet at forstyrre den offentlige orden og true disciplinen ved Vagtkompagniet”.

Militæret rykker ind på Det Kongelige Teater
Militæret rykker ind på Det Kongelige Teater

4. En konstabel beskrev en kvindelig underviser med rang af sergent som en ”Stram kost, der virker nærig med fissen” i en skriftlig evaluering efter et sygehjælperkursus. Evalueringen var ifølge auditørkorpset ”egnet til at virke groft krænkende” og kostede konstablen en bøde på 1.250 kr.

3. En 19-årig konstabelelev fik en bøde på 3.000 kr. for ”at have påført en anden konstabelelev et brændemærke på den ene kind med et opvarmet regimentsmærke” under et kørekursus. Han slap dog for at blive tiltalt efter straffeloven, da ”hændelsen fandt sted i forbindelse med gensidigt drilleri”.

2. En konstabel var tiltalt for hærværk på forsvarets materiel, fordi han havde skåret et kanonslag op, hældt krudtet ud på jorden og antændt det i øvelsesterrænet. Tiltalen blev frafaldet, da soldaten fik alvorlige forbrændinger af 2. og 3. grad på den ene hånd.

1. En sergent kom til at lade sit gevær med skarp ammunition til en øvelse i bykamp, da han ikke tjekkede ammunitionen i en såkaldt slumpkasse godt nok, inden han fyldte sit magasin. Som et resultat blev en anden øvelsesdeltager ramt i benet af fragmenter, da sergenten affyrede indtil flere skarpe skud. Sergenten blev efterfølgende tildelt en bøde på 3.000 kr.

Forsvarschefen mister ansvaret for indkøb
Forsvarschefen mister ansvaret for indkøb

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højt trusselsniveau i Frankrig:...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx